ΑΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΑΚΡΑΙΟ ΛΑΪΚΙΣΤΗ, ΘΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΙΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ "ΣΟΒΑΡΑ" ΤΩΝ ... ΓΕΛΟΙΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ!

Associated Press: Εάν η οικογένεια είχε λεφτά για πετρέλαιο, τα αδέρφια στην Καβάλα δεν θα είχαν καεί...   Στην ανείπωτη τραγωδία της Καβάλας και τα τρία νεκρά αδέρφια εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε σε σπίτι, αναφέρεται το Αssociated Press, σύμφωνα με πληροφορίες της Washington Post, ενώ ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για "άτυχα θύματα που πλήρωσαν με την ζωή τους την οικονομική κρίση της χώρας"...

Στο δημοσίευμα - καταπέλτη για το οικονομικό αδιέξοδο που πλήττει δεκάδες οικογένειες σε όλη την χώρα, αναφέρεται:
"Τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε ένα βόρειο χωριό της Ελλάδας, το περασμένο Σάββατο, εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο σπίτι των παππούδων και γιαγιάδων τους. Τα παιδιά πλήρωσαν με την ζωή τους την οικονομική κρίση, καθώς η φωτιά ξέσπασε εξαιτίας ξυλόσομπας που χρησιμοποιούσε η οικογένεια. Άλλωστε, λεφτά για πετρέλαιο δεν είχαν, καθώς οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα".
Στο άρθρο περιγράφονται όλες οι σοκαριστικές λεπτομέρειες στην Ελλάδα του 2012:
"Η φωτιά ξεκίνησε από την σόμπα και γρήγορα όλο το σπίτι τυλίχτηκε στις φλόγες. Η στέγη κατέρρευσε σε δύο από τα θύματα, ηλικίας 5 και 7 ετών αντίστοιχα. Ο μεγαλύτερος αδελφός τους, ετών 15, προσπάθησε να σώσει τα μικρότερα αδέρφια του και τελικά έχασε την ζωή του από την εισπνοή καπνού".
Και αναλύει: "Ο παππούς και η γιαγιά των παιδιών, οι γονείς, καθώς και τα άλλα τρία αδέλφια - δύο κορίτσια και ένα αγόρι - δραπέτευσαν και γλίτωσαν από την φονική πυρκαγιά. Ο πατέρας υπέστη ωστόσο, ελαφρά εγκαύματα.

Η φωτιά απείλησε και τα γύρω σπίτια, με τους πυροσβέστες να καταφέρνουν να την θέσουν υπό έλεγχο μόλις 45 λεπτά αργότερα".

Ο φόρος που έκανε το πετρέλαιο "άπιαστο όνειρο"

Ο δημοσιογράφος του πρακτορείου Associated Press ήρθε σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Βαγγέλη Μποζούδη, κάτοικο του χωριού Μεσορόπη.
"Το σπίτι είχε κεντρική θέρμανση, αλλά επειδή η οικογένεια δεν είχε λεφτά για το τσουχτερό πετρέλαιο, αποφάσισε να στραφεί σε οικονομικότερο τρόπο θέρμανσης. Τα πράγματα στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολα".

"Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει αυξηθεί φέτος στην Ελλάδα", παρατηρεί ο συντάκτης.
"Μέχρι την περασμένη άνοιξη, το πετρέλαιο θέρμανσης πωλούνταν σε πολύ χαμηλότερη τιμή από ό, τι το πετρέλαιο κίνησης, αλλά, επειδή πολλοί χρησιμοποιούσαν το πετρέλαιο θέρμανσης αρανόμως ως ντίζελ, η κυβέρνηση αποφάσισε να εναρμονίσει τις τιμές.

Ως αποτέλεσμα, το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 40%, μη αφήνοντας σε πολλές ελληνικές οικογένειες - των οποίων τα εισοδήματα έχουν ήδη υποστεί μεγάλη μείωση  - καμία εναλλακτική επιλογή, από το να στραφούν σε φθηνότερες μορφές θέρμανσης.
Ο κ. Μποζούδης υπογράμμισε ότι το περιστατικό αυτό δεν θα είχε συμβεί εάν η οικογένεια είχε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει πετρέλαιο θέρμανσης και αναρωτήθηκε πόσα περισσότερα ατυχήματα, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν οι καταναλωτές δεν στρέφονταν σε φθηνούς τρόπους θέρμανσης.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

To μπαρμπούτι (Κανόνες)

TI....???400.000 χιλιάδες αρχαιοελληνικά έγγραφα κατέχει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ετοιμάζονται να αναγνωσθούν!