Οργάνωση ψυγείου σε 6 βήματα!


Είτε είσαι της τάξης είτε όχι, γεγονός είναι ότι η ζωή σου γίνεται πιο εύκολη όταν τα όλα τα πράγματα είναι οργανωμένα γύρω σου.
Τώρα ήρθε η ώρα να δεις πώς μπορείς με έξι απλά βήματα να τακτοποιήσεις με τον πιο λειτουργικό τρόπο και το ψυγείο σου.

Βήμα πρώτο: Για να ξεκινήσει σωστά αυτή η δουλειά, πρέπει πρώτα να αδειάσεις όλο το ψυγείο.
Προμηθεύσου από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σου χάρτινες κούτες και άφησέ τες στο πάτωμα τις κουζίνας.Βγάλε λίγα λίγα τα φαγώσιμα και τακτοποίησέ τα μέσα στα κουτιά ανάλογα με το μέγεθός τους και τη θερμοκρασία τους φροντίζοντας να μην αφήσετε τα ελαφριά στο βάθος για να μην πατηθούν.Κράτησε δίπλα σου μια σακούλα για να πετάς ό,τι έχει χαλάσει ή ό,τι δεν σου θυμίζει τίποτα πια!
Κλείσε τα κουτιά, τοποθέτησέ τα σε μια γωνία και σκέπασέ τα με μια κουβέρτα για να μη χάσουν τη θερμοκρασία τους.
Βήμα δεύτερο: Καθάρισε το ψυγείο διεξοδικά.
Χαμήλωσε τη θερμοκρασία για όση ώρα θα δουλεύεις με την πόρτα ανοιχτή.
Βγάλε τις ράγες και όλα τα μέρη του ψυγείου που αφαιρούνται και πλύνε τα με ζεστό νερό στον νεροχύτη, όπου και θα τα αφήσεις να στεγνώσουν.
Ανακάτεψε μισό μέρος ζεστό νερό μισό ξύδι σε ένα λεκανάκικαι ξεκίνα να καθαρίζεις το εσωτερικό του ψυγείου από πάνω προς τα κάτω χρησιμοποιώντας ένα καθαρό σφουγγάρι ή βετέξ και δίνοντας προσοχή στις γωνίες και τα κρυφά σημεία.
Άλλαζε το νερό όσο συχνά χρειάζεται και στο τέλος πέρασε το ψυγείο με ένα στεγνό απορροφητικό πανί. Θα μπορούσε να είναι και απλό χαρτί κουζίνας.

Βήμα τρίτο: Καθάρισε και το εξωτερικό του ψυγείου με την ευκαιρία. Να γίνει ολοκληρωμένη η δουλειά…

Βήμα τέταρτο: Άνοιξε το ψυγείο σου βάλε τα ράφια και τα συρτάρια στη θέση τους και άρχισε την προεργασία για να τοποθετείς πίσω τα πράγματα.
Βέβαια, καλό είναι να έχεις φροντίσει να προμηθευτείς μπολάκια ή τάπερ ρηχά και μακριά που να φτάνουν μέχρι το βάθος του ψυγείου, ώστε να τακτοποιήσεις πιο όμορφα κυρίως τα λιγότερο ογκώδη τρόφιμα.
Και καλό είναι τα σκεύη αυτά να είναι διαφανή έτσι ώστε να φαίνεται τι υπάρχει μέσα.

Βήμα πέμπτο: Θυμήσου ένα γενικό "βάλε τα όμοια μαζί" και ξεκίνα την επανατοποθέτηση.
Στην πόρτα κράτα χαμηλά τα γάλατα και τα νερά, ενώ πιο πάνω βάλε αναψυκτικά, και μικρά βαζάκια με σάλτσες, μουστάρδες κλπ.
Κράτα τα τρόφιμα που χρησιμοποιείς καθημερινά (υλικά για τοστ, βούτυρο κλπ) στο έξω μέρος των χαμηλών ραφιών έτσι ώστε να φαίνονται με την πρώτη.
Βάλε τα λαχανικά στα ειδικά συρταράκια τα οποία καλό είναι να έχεις ντύσει αν όχι με το ειδικό "χαλάκι" για την υγρασία, με απλό χαρτί κουζίνας για την καθαριότητα.
Τα αβγά είναι επίσης ένα "θέμα" στο ψυγείο, το οποίο όμως λύνεται με τις θήκες που είτε υπάρχουν στις πιο σύγχρονες συσκευές, είτε με τις ειδικές συσκευασίες που υπάρχουν στο εμπόριο.
Φρόντισε να μην βάζεις ανοιχτά τάπερ ή πιάτα με φαγητό στο ψυγείο, γιατί αφενός η μυρωδιά, αφετέρου ο κίνδυνος να χυθεί κάτι προμηνύει πρόβλημα.
Γενικά πάντως, η βασική οδηγία είναι ο τακτικός έλεγχος των ραφιών.

Βήμα έκτο: Εκπαίδευσε και την οικογένειά σου.
Εσύ μπορεί να έκανες το καλό, αλλά αν δεν φροντίσεις να το διατηρήσεις αυτό το καλό, πολύ γρήγορα θα βρεθείς μπροστά στον ίδιο χαμό. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ή για τους άλλους συγκατοίκους.
Φέρε "όλο τον κόσμο" στην κουζίνα, άνοιξε το ψυγείο και παρουσίασέ το (!) τονίζοντας το ζητούμενο που δεν είναι άλλο από το να διατηρηθεί αυτή η εικόνα για… πάντα.
Πηγή: womenonly.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δεν είναι αριστερά αυτό που μας κυβερνά...

Νόσος των Λεγεωνάριων: Προσοχή στα συμπτώματα της ασθένειας από τα air condition!

To μπαρμπούτι (Κανόνες)