...... ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ;;;

ΛΑΕ ΜΗΝ ΣΦΙΞΗΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ
ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΓΙΑ ΚΑΜΑΡΙ
Η ΠΕΙΝΑ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΙΟΤΗ
ΤΟΥ ΣΚΛΑΒΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΜΕΛΛΕΙ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 1 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΡΗΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ : 1. ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. 2. ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.
3. ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΕΡ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΈΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ».
ΑΥΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ («…ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ …», ΟΥΤΕ ΚΑΝ Η ΒΟΥΛΗ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ, ΔΗΛ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ!!!

Ο ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κος Γ. Κασιμάτης πρόσφατα σε σχετική ομιλία του, αναφέρθηκε στο άρθρο 120 του Συντάγματος.
Για όσους δεν γνωρίζουν το άρθρο 120 στην παρ.4 αναγράφει «Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ», η δε έννοια της βίας δεν αφορά μόνον τη σωματική και φυσική βία, αλλά και την ψυχολογική, όπως π.χ. ψυχολογική βία του τύπου «Πώς θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις εάν δεν συμφωνήσουμε με το Μνημόνιο; (με το οποίο ξεπουλάμε όλη την Ελληνική Επικράτεια)». Βέβαια αυτό που δεν αναφέρεται είναι, ότι με ρητό όρο της δανειακής σύμβασης οι δανειστές μας μπορούν να καταγγείλουν τη σύμβαση εάν δεν πληρωθεί το ¨Σχετικό χρέος¨ της χώρας (άρθρο 8 παρ.1 (ζ) ), ήτοι οι υφιστάμενες υποχρεώσεις της Ελλάδας σε Ευρώ ή σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα. Δεδομένου όμως ότι τα ποσά του δανείου είναι μικρότερα του υποτιθέμενου χρέους αυτό συνεπάγεται ένα και μόνο πράγμα: ότι τα ποσά που δανεισθήκαμε δεν πάνε σε μισθούς, συντάξεις κλπ, αλλά σε αποπληρωμή προηγούμενων οφειλών !!!
ΆΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ !!!

ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ, ΚΑΤΑ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ Η ΤΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ.. Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΙΗΣ ΚΑΤΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΩ ΤΩ ΤΡΟΠΩ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΚΑΤΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ¨ΚΛΟΤΣΗΔΟΝ¨ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΩΝ ΒΙΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

To μπαρμπούτι (Κανόνες)

TI....???400.000 χιλιάδες αρχαιοελληνικά έγγραφα κατέχει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ετοιμάζονται να αναγνωσθούν!