ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος
Με την ευκαιρία εορτασμού της έναρξης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και αφορμή την πρόθεση της Δ.Ο.Ε. να καταργήσει το αγώνισμα της πάλης, διότι λέει δεν έχει τηλεθέαση και ως εκ τούτου δεν προσφέρονται χορηγοί(!), αν είναι δυνατόν!
Αποκάλυψη ή ομολογία για την εμπορευματοποίηση των Ο.Α.; Τι υποκρισία αλλά και γελοιότητα!
Κατά τα άλλα τους πείραξε το αστείο της Βούλας Παπαχρήστου, αποκλείοντάς την από τους Ο.Α. του Λονδίνου και την χάρισαν στους Τούρκους, διότι προφανώς τα αστεία δεν ελκύουν χορηγούς. Τι ντροπή αλήθεια για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και ατυχία σε τι χέρια έχουν πέσει. Έτσι εκπροσωπείται το Ολυμπιακό Πνεύμα; Εξευτέλισαν την κότινο και οι δικοί μας εκπρόσωποι νομίζουν πως ψιχαλίζει! Έτσι λοιπόν έχει κατρακυλήσει η ελληνική αξιοπρέπεια; Τόσο χαμηλά έχει πέσει η λαμπρή ελληνική ιστορία; Σε τέτοια χέρια έχουμε παραδώσει το Ολυμπιακό Ιδεώδες;
Κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την κυβέρνηση και όλον τον υπόλοιπο κόσμο και με τη σύμφωνη γνώμη, θέλω να πιστεύω, εντός και εκτός Ελλάδος, να ανακαλέσουμε την άδεια εκτέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (Δ.Ο.Ε.) και να απαγορεύσουμε να εκτελούνται αγώνες με το όνομα Ολυμπιακοί! Μετά από προσεκτική μελέτη όλων των παραμέτρων και συνεπειών, αλλά και τεκμηρίωση της αποφάσεώς μας, να αναγγείλουμε στην Δ.Ο.Ε. ότι ανακαλούμε την όποια έγκρισή μας, με οιονδήποτε τρόπο και αν έχει δοθεί, για εκτέλεση των ολυμπιακών αγώνων από την ίδια και ότι οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι οι τελευταίοι που ονομάζονται έτσι, απλά και μόνο για να μη δημιουργήσουμε προβλήματα στην προετοιμασία τους από τη Βραζιλία, η οποία ασφαλώς δεν έχει καμία ευθύνη στις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε.
Στο εξής, αν η πρώην πλέον Δ.Ο.Ε. επιθυμεί να διεξάγει διεθνείς αγώνες, ας αλλάξει και η ίδια όνομα και να ονομάσει τους αγώνες όπως θέλει, αλλά βεβαίως όχι Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι καθαρά ελληνικοί και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, το δικαίωμα της Ελλάδος πάνω στο όνομα και ότι μόνο με τη δική μας ανοχή, αν όχι αποδοχή, διεξάγονται μέχρι τώρα. Έστω και για μια φορά, ας σταθούμε στο ύψος της εθνικής μας ευθύνης και ας προστατεύσουμε την Ολυμπιακή Ιδέα, απαγορεύοντας την στρέβλωσή της, όπως έχει συμβεί και με τα Σκόπια, για τα οποία πρέπει να επανέλθουμε.
Είναι ώρα να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να υπερασπιστούμε την αξία και το κύρος του Ελληνισμού. Τον Ελληνισμό που όλοι σέβονται μεν, φοβούνται δε, και φροντίζουν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να μας κρατούν μικρούς και αδύναμους. Ας κάνουμε την αρχή από τον αθλητισμό, ο οποίος και αυτός γεννήθηκε στην μικρή αλλά ένδοξη χώρα μας. Είναι ώρα να αντιληφθούμε την αξία του πνεύματός και τον πολιτισμό μας και να αξιοποιήσουμε τη δύναμή τους, επιβάλλοντας από όλους το σεβασμό και την εκτίμηση, χωρίς να αγνοούμε τις διεθνείς συγκυρίες και συμφέροντα, τα οποία δεν έχουμε λόγο να θίξουμε. Η επιδίωξή μας δεν είναι να γίνουμε παγκόσμια δύναμη, αλλά μικρή όπως είμαστε, ουσιαστικά ανεξάρτητοι όμως και περήφανοι, χωρίς να ανεχθούμε να μας ενοχλεί κανένας.
Συγχρόνως να αναγγείλουμε παγκοσμίως ότι στο εξής οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνονται στην Ολυμπία της χώρας μας, με τον λιτό και περήφανο τρόπο που γινόταν στην αρχαία Ελλάδα. Με τον κότινο ως επιβράβευση και όχι με χορηγούς και ντοπαρίσματα. Με τα αγωνίσματα που γινόταν τότε και όποια άλλα αποφασιστεί να συμπεριληφθούν και όποιος θέλει ας συμμετάσχει. Η μεγάλη συμμετοχή δεν θα μας ενδιαφέρει καθόλου. Εμείς θα τους διοργανώνουμε όπως θέλουμε, με αναφορά πάντοτε στους αρχαίους αγώνες. Είναι βέβαιο ότι η απόφασή μας αυτή θα επιβραβευθεί από όλον τον κόσμο.

                                      

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

To μπαρμπούτι (Κανόνες)

TI....???400.000 χιλιάδες αρχαιοελληνικά έγγραφα κατέχει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ετοιμάζονται να αναγνωσθούν!