Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Έλληνας ο νικητής στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γελοιογραφίας

Το σκίτσο του Μιχ. Κουντούρη που κέρδισε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γελοιογραφίας
Έλληνας είναι ο φετινός νικητής στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γελοιογραφίας που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στην Σίντρα της Πορτογαλίας.
Ο Μιχάλης Κουντούρης, από την Εφημερίδα των Συντακτών, είναι ο νικητής του Μεγάλου Βραβείου, Grand Prix.
Κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία πολιτικής γελοιογραφίας (Editorial) με το έργο... «Διάσωση της Ε.Ε.», η οποία τον οδήγησε να πάρει στη συνέχεια και το μεγάλο βραβείο του διαγωνισμού, που συνοδεύεται και από χρηματικό έπαθλο. «Το αφιέρωσε (το βραβείο) στα θύματα της κρίσης με την ευχή να έχουμε πολύ σύντομα την Ευρώπη που θέλουμε. Μια Ευρώπη που θα ενδιαφέρεται για τους λαούς της και όχι για τις τράπεζές της», τόνισε ο Έλληνας δημιουργός, ο οποίος έχει διακριθεί αρκετές φορές σε διεθνείς διαγωνισμούς τα τελευταία δέκα χρόνια.
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο έλληνας ογκόλιθος των μαθηματικών που πήγε στις ΗΠΑ ως «επικίνδυνος κομμουνιστής» Ο αντιστασιακός δασκαλάκος του χωριού, Χρήστος Παπακυριακόπουλος, που θα γινόταν ο περιβόητος «Πάπα» του Πρίνστον!

Όταν ρώτησαν κάποτε τον πατέρα της Θεωρίας των Κατηγοριών, τον σπουδαίο πολωνο-αμερικανό μαθηματικό Samuel Eilenberg, αν υπάρχει σύγχρονος...