Ξεφεύγει η κατάσταση: Απείλησαν διοργανωτή των συλλαλητηρίων – Αποχαρακτηρίστηκαν «απόρρητα» έγγραφα για το Σκοπιανό; – Χαμός στη Βουλή

Eχει ξεφύγει εντελώς η κατάσταση για το Σκοπιανό. Οι κόντρες και οι απειλές είναι απίστευτες και έχουν ξεφύγει από τα κοινοβουλευτικά δεδομένα. Εικόνες θλιβερές.
Η χώρα θα έπρεπε να ήταν σύσσωμη ενωμένη. Οι βουλευτές θα έπρεπε να δώσουν το παράδειγμα πρωτίστως. Αντί να αφήσουμε τους Σκοπιανούς να τρώγονται μεταξύ τους, βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας.

Η συζήτηση εξελίσσεται σε υψηλούς τόνους και έως τώρα έχει σημαδευτεί πρωτίστως από τη συνταγματική εκτροπή του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ο οποίος κάλεσε τη στρατιωτική ηγεσία να προχωρήσει σε πραξικόπημα.Υψηλοί τόνοι, όμως, επικράτησαν και στην αντιπαράθεση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και της Ντόρας Μπακογιάννη που ξεκίνησε όταν η κυρία Μπακογιάννη είπε στην ομιλία της ότι παρακολουθεί τον κ. Κοτζιά να περιφέρεται στα κανάλια και να απειλεί με δημοσιοποίηση εγγράφων για το Σκοπιανό. Όπως είπε, είναι γνωστή η λογική της Στάζι, προσθέτοντας ότι ο κ. Κοτζιάς έχει εμπειρία από την αλήστου μνήμης συνεργασία του με το καθεστώς Χόνεκερ.Η τοποθέτηση της κυρίας Μπακογιάννη προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του κ. Κοτζιά. Σε έντονο ύφος έκανε λόγο για «ύβρεις συγκεκριμένου περιοδικού, που διασυνδέεται με την κυρία Μπακογιάννη» και για τις οποίες το περιοδικό έχει καταδικαστεί. «Την καλώ είτε να τις πάρει πίσω, είτε να δεχθεί την άρση της ασυλίας της στο Κοινοβούλιο», τόνισε.
Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα, σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, «απειλούσε» τη Νέα Δημοκρατία ότι θα καταθέσει στη Βουλή ντοκουμέντα, τα οποία αποκαλύπτουν πώς χειρίστηκε στο παρελθόν το Σκοπιανό ζήτημα, το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εξωτερικών, ήδη, έπειτα από αίτημα του Νίκου Κοτζιά, αποχαρακτηρίστηκαν μία σειρά από απόρρητα έγγραφα για το Σκοπιανό, τα οποία ο κ. Κοτζιάς σκοπεύει πλέον να φέρει στη Βουλή, κατά τη διαδικασία της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.Για ποιον λόγο τα φέρνει; Τι θέλει ακριβώς να αποδείξει; Αντί να παραδεχθούν τα λάθη τους ξεσκονίζουν φακέλους για να κάνουν τι ακριβώς;Γεωργιάδης για Κοτζιά: Ένα σταλινικός κομμουνιστής ήτανε!
Είστε ψεύτες και υποκριτές, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Φωνάζατε να καεί, να καεί το μπ… η Βουλή και τώρα φορέσατε τον μανδύα της μετριοπάθειας» επισήμανε, απευθυνόμενος σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.


Πάρτο πίσω, του φώναξε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς το λέγατε στην πλατεία, εγώ να το πάρω πίσω, αντέτεινε ο βουλευτής της ΝΔ.

Προκειμένου να τεκμηριώσει την ακραία επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε στα πρακτικά συνέντευξη του Πάνου Καμμένου ότι «δεν θα γίνει πολιτική πόρνη ούτε του Σαμαρά, ούτε του Τσίπρα» και πρωτοσέλιδα περιοδικών με τον Αντώνη Σαμαρά πυροβολημένο ή ως ψυχασθενή.Ειδικότερα για την αντιπαράθεση Νίκου Κοτζιά – Ντόρας Μπακογιάννη, παρουσίασε το εξώφυλλο του βιβλίου του υπουργού Εξωτερικών «Η Πολωνία και εμείς», το οποίο, όπως είπε, αποτελεί ύμνο στον Γιαρουζέλσκι. «Ένα σταλινικός κομμουνιστής ήτανε» προσέθεσε.Ό,τι και να κάνετε, η ιστορία θα γράψει ποιοι παρέδωσαν το ιερό όνομα της Μακεδονίας, είπε ακόμη, απευθυνόμενος στους βουλευτές των ΑΝΕΛ. Ο κ. Γεωργιάδης απευθύνθηκε προσωπικά και στον κ. Κατσίκη, λέγοντάς του ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία για όσους ψηφίσουν κατά της πρότασης μομφής. Αντίθετα, αναγνώρισε ως… υποχώρηση από την ιδεολογική τους συνέπεια την αλλαγή του ονόματος των Σκοπίων.
Για δολοφονία χαρακτήρων έκανε λόγο ο Γιώργος Κατρούγκαλος, που ζήτησε τον λόγο για να υπερασπιστεί τον Νίκο Κοτζιά. Η κυρία Μπακογιάννη δεν τον κατηγόρησε για κομμουνιστή, αλλά ως πράκτορα της Στάζι, διευκρίνισε.Απειλές κατά της ζωής του δέχτηκε διοργανωτής των Συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία
Απειλή κατά της ζωής του δέχτηκε το απόγευμα της Τετάρτης το μέλος της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, Μιχάλης Πατσίκας. Πρόκειται για έναν από τους βασικούς συντελεστές της διοργάνωσης των μεγάλων συλλαλητηρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το όνομα των Σκοπίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο κ. Πατσίκας δέχτηκε απειλητικό μήνυμα στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook από άγνωστο σε αυτόν πρόσωπο. Ο Μιχάλης Πατσίκας το πρωί της Πέμπτης μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της Καλαμαριάς και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του αποστολέα του μηνύματος. Την υπόθεση θα αναλάβει να διερευνήσει η υποδιεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Θεσσαλονίκης.«Σε απειλώ ευθέως. Θα σε σκοτώσω» γράφει μεταξύ άλλων ο αποστολέας στο μήνυμα που έστειλε προς το μέλος της επιτροπής αγώνα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο αποστολέας είναι νεαρός, απόφοιτος νομικής σχολής και έχει πλούσια δράση στο διαδίκτυο κατά της διοργάνωσης των συλλαλητηρίων και υπέρ της αναγνώρισης των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία.

Μπορεί να είναι ένα ανώνυμο μήνυμα, όμως όπως φαίνεται κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα.Καιρός να ενωθούμε. Δίνουμε μια μάχη, δεν πρέπει να βγούμε για άλλη μία φορά χαμένοι. 
https://newsthessaloniki.gr/xefeygei-i-katastasi-apeilisan-diorganoti-ton-syllalitirion-apocharaktiristikan-aporrita-eggrafa-gia-to-skopiano-chamos-sti-voyli/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

To μπαρμπούτι (Κανόνες)

TI....???400.000 χιλιάδες αρχαιοελληνικά έγγραφα κατέχει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ετοιμάζονται να αναγνωσθούν!

WOW.....Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια ενός τουρίστα.