AMFIPOLIS.....Τι φοβάται το χριστιανικό σύστημα;

Αυτό, το οποίο συμβαίνει σήμερα με την Αμφίπολη, ήταν απολύτως αναπάντεχο και απρόβλεπτο για το σύστημα. Μέχρι τώρα ακολουθούνταν ο "χρυσός κανόνας", που είχαν επιβάλει οι Δυτικοί μέσω των αρχαιολογικών τους "σχολών". Τι έλεγε αυτός ο κανόνας; …Για να μην δημιουργούνται προβλήματα με τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Ελλάδα: "Σκάβουμε όσο θέλουμε στην Πελοπόννησο και την Κρήτη, αλλά όχι στη Μακεδονία και στη Θράκη". Αυτό ήταν φυσικό για κάποιους που έχουν γνώσεις. Στη Μακεδονία βρίσκονται τα θεμέλια του σημερινού συστήματος. Στη Μακεδονία βρίσκονται τα θεμέλια της ίδιας της Ρώμης. Την εξουσία της Μακεδονίας μοιράστηκαν οι επόμενοι κυρίαρχοι του κόσμου. Όταν "σκάβεις" στη Μακεδονία, πιθανότατα κάνεις ζημιά στα "θεμέλια" της Ρώμης και του ανατολικού "ειδώλου" της. Είναι δυνατόν να σε αφήσει η Ρώμη να "ξεψαχνίζεις" τις αδυναμίες της; Είναι δυνατόν να σε αφήσει η Ρώμη να ψάχνεις στα "άπλυτά" της;Αυτός ο κανόνας για κάποιον λόγο στην περίπτωση αυτήν δεν έγινε σεβαστός. Εμείς θεωρούμε ότι η "ανακάλυψη" αυτή είναι μια παράπλευρη συνέπεια της τρομερής οικονομικής κρίσης που σήμερα πλήττει την ελληνική κοινωνία. Μια "ανακάλυψη", η οποία έγινε ερήμην τού κεντρικού συστήματος εξουσίας και εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών της ελληνικής Κυβέρνησης. Η Αμφίπολη βρισκόταν έτσι κι αλλιώς στην "απαγορευμένη" περιοχή τής Μακεδονίας και άρα αποκλεισμένη από τους ανασκαφικούς σχεδιασμούς. Η περίπτωσή της ήταν γνωστή από την εποχή των Βαλκανικών Πολέμων, που οι Βρετανοί προσπαθούσαν —και πάλι μέσω νέων "Έλγιν"— να στείλουν "καραβιές" με αρχαιολογικά φορτία στο Λονδίνο …Από σύμπτωση γλίτωσε ο λέοντας της Αμφίπολης.Η Αμφίπολη, δηλαδή, δεν ήταν "κεραυνός" εν αιθρία …Ήταν γνωστή η περίπτωσή της. Όταν δεν υπήρχε "απαγορευτικό" για τους αρχαιολόγους, υπήρχε αυστηρή επιτήρηση και όλα αυτά βεβαίως ελέγχονται από τις χρηματοδοτήσεις. Όταν σε χρηματοδοτούν να ψάχνεις με ένα "κουτάλι" και μια "μπατονέτα", είναι φανερό ότι κάποιοι εξασφαλίζουν "άλλοθι", χωρίς να αλλάζουν συμπεριφορές. Δεν θέλουν να βρεις τίποτε και απλά σε αφήνουν να σκάβεις, για να μην προκαλέσουν υποψίες. Αυτό βαπτίζεται "αδιαφορία" και, ενώ είναι "άνωθεν" εντολή, το χρεώνεται η ελληνική Κυβέρνηση …Μια Κυβέρνηση, που —όπως συνήθως— έπαιρνε τα "σκονάκια" των Ξένων Αρχαιολογικών "Σχολών", για να καθορίσει την "ατζέντα" των αρχαιολογικών της ερευνών.
Πού έγινε το "λάθος"; …Το λάθος οφείλεται στην τρομερά άσχημη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα. Το λάθος οφείλεται στην ανάγκη μιας Κυβέρνησης δωσίλογων να δώσουν μέσα στον ζόφο τής θλίψης και της φτώχειας μια στοιχειωδώς ευχάριστη είδηση στον ελληνικό λαό. Αν θυμάται κάποιος, το ενδιαφέρον τής Κυβέρνησης για την Αμφίπολη έγινε πολύ μεγάλο τις ίδιες μέρες με την επιβολή τού παράλογου, παράνομου και εγκληματικού φόρου με το όνομα το ΕΝΦΙΑ. Ο ΕΝΦΙΑ στην πραγματικότητα δρομολόγησε την ανασκαφή στην Αμφίπολη.
Μέχρι τότε δεν υπήρχε κυβερνητικό ενδιαφέρον και μάλιστα τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, εξυπηρετώντας τα ξένα αφεντικά, όχι μόνον δεν ενθάρρυναν τις ανασκαφικές προσπάθειες, αλλά αντίθετα τις υπονόμευαν. Το "Βήμα", για παράδειγμα, του δωσίλογου Λαμπράκη —και παλιότερα και του ίδιου τού Γκέμπελς— ήταν αυτό, το οποίο "κατακεραύνωνε" τον πρώην Υπουργό Πολιτισμού, επειδή σε στιγμές μεγάλης οικονομικής κρίσης ενέκρινε κονδύλια για ανασκαφές στην Αμφίπολη. Αυτοί, δηλαδή, οι οποίοι άρπαζαν τα εκατομμύρια με τα "τσουβάλια" στα Μέγαρα και στα Συγκροτήματα, "ανησυχούσαν" που ο ελληνικός λαός σε κατάσταση απόλυτης φτώχειας θα έδινε "ψίχουλα" για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη. Κατά την άποψή τους το ιδανικό ήταν να συνεχίσει το κράτος την πολιτική του …Να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την πολιτική τού "κουταλιού" και της "μπατονέτας" και να περιμένει αποτελέσματα ...στο απώτατο μέλλον, για παράδειγμα.
Είναι δηλαδή δεδομένο ότι από την αρχή ενοχλούσε η ανασκαφή στην Αμφίπολη.
Μια ενόχληση, που ήταν βέβαιο ότι θα γινόταν τρόμος σε περίπτωση μεγάλης εντατικοποίησής της, εξαιτίας τής μεγάλης δημοσιότητας. Όμως, από τη στιγμή που ο Σαμαράς, χωρίς να ρωτήσει τα "αφεντικά" και προκειμένου να αποκομίσει ένα γρήγορο και εύκολο —όπως νόμιζε— πολιτικό κέρδος, ανέβηκε στην Αμφίπολη, ήταν θέμα χρόνου να χαθεί ο έλεγχος της κατάστασης. Ανέβασε τα συνεργεία τής τηλεόρασης και αυτό απέσπασε την προσοχή τού ελληνικού λαού. Από εκεί και πέρα όλα ήταν φυσιολογικά. Η τοπική αυτοδιοίκηση, είτε σε επίπεδο περιφέρειας είτε σε επίπεδο δήμου, έπρεπε να δώσει το "παρών" της και βεβαίως να "δείξει" ότι ενδιαφέρεται για την ελληνική κληρονομιά. "Ενδιαφέρον", όμως, σε αυτήν την περίπτωση σημαίνει χρήμα. Το χρήμα με τη σειρά του σημαίνει εξειδικευμένο προσωπικό και τεχνικά μέσα και άρα ταχύτητα.
Από τη στιγμή που έγιναν όλα αυτά, δεν μπορούσε τίποτε να απαλείψει το αρχικό λάθος τού Σαμαρά …Δεν μπορούσαν να επέμβουν οι ξένες αρχαιολογικές "σχολές", γιατί θα ερέθιζαν τον κόσμο και ειδικά όταν αυτές οι "σχολές" ανήκουν στα έθνη που συκοφάντησαν τους Έλληνες. Πολύ γρήγορα ήρθαν στην επιφάνεια θεαματικά ευρήματα και αυτό ενίσχυσε την περιέργεια του κόσμου. Κανένας πλέον δεν μπορούσε να ανακόψει τους ρυθμούς τής ανασκαφής και πολύ περισσότερο να σταματήσει την ίδια την ανασκαφή. Τώρα είναι αναγκασμένοι να προχωράνε με ταχύτητα, γιατί η "διψασμένη" για κάτι θετικό ταλαίπωρη ελληνική κοινωνία "πιέζει" για πρόοδο. Οι πάντες περιμένουν να ακούσουν νέα από την Αμφίπολη. Οι πάντες περιμένουν αυτό, το οποίο δεν ήθελαν οι ξένοι ιμπεριαλιστές. Οι πάντες "σπρώχνουν" τους αρχαιολόγους με ένα "σπίρτο" μέσα στην "πυριτιδαποθήκη" τής Μακεδονίας.
Θεωρούμε ότι το "λάθος" τής Αμφίπολης είναι αυτό, το οποίο έθεσε τον Σαμαρά στην απόλυτη δυσμένεια και στην απομόνωσή του στην Ευρώπη. Τα εγκλήματα που έκανε εις βάρος των Ελλήνων τον έκαναν αγαπητό στα αφεντικά, αλλά η ηλιθιότητα να αναδείξει ως πρώτο θέμα στην ατζέντα της δημοσιότητας τον "Τάφο" της Αμφίπολης, θα τον καταστρέψει. Δεν θα του συγχωρήσουν ποτέ ότι άνοιξε κάτι, το οποίο μπορεί να γίνει "ασκός του Αιόλου" για το σύστημά τους. Πιστεύουμε ότι στην Αμφίπολη οφείλεται η απόλυτα ψυχρή —μέχρι αγένειας— υποδοχή, που του επιφύλαξε στην τελευταία επίσκεψή του το Βερολίνο. Από εκεί και πέρα πολλά πράγματα —φαινομενικά ασύνδετα— αποδεικνύουν ότι υπάρχει ένα πολύ έντονο —έστω και "υπόγειο"— ενδιαφέρον όλων των ισχυρών εξουσιών τού Κόσμου.
Δεν είναι λοιπόν παράξενο το μεγάλο ενδιαφέρον της Ρώμης, αλλά και της Νέας Ρώμης, για τις ανασκαφές. Δεν είναι επίσης παράξενο το έντονο ενδιαφέρον των Ισραηλινών ακόμα και να χρηματοδοτήσουν τις έρευνες, προκειμένου να έχουν δικούς τους ανθρώπους και άρα ενημέρωση από πρώτο "χέρι" για τα ευρήματα των ανασκαφών. Το ίδιο έντονο ενδιαφέρον έχουν και όλα τα γνωστά αγγλοσαξονικά ΜΜΕ. Όλα αυτά είναι πολύ παράξενα όταν οι ίδιοι και τα φερέφωνά τους διέδιδαν εξ’ αρχής την άποψη ότι επρόκειτο περί ενός τάφου ενός νεόπλουτου και κακόγουστου "ιδιώτη".
Για εμάς —ας μας διαψεύσουν— ακόμα και η πρόσφατη και αναπάντεχη
πρόσκληση και επίσκεψη του άθεου και σταλινικού Τσίπρα στο Βατικανό "συνδέεται" με την Αμφίπολη. Βλέποντας το Βατικανό ότι η αλλαγή σκυτάλης στην εξουσία είναι σχεδόν βέβαιη, ήθελε να πάρει τις διαβεβαιώσεις ότι η νέα διακυβέρνηση δεν θα έθετε υπό αμφισβήτηση τα "δικαιώματά" του στην Ελλάδα …Δεν θα έθετε υπό αμφισβήτηση το "δικαίωμά" του να έχει δικούς του ανθρώπους στην ανασκαφή και βεβαίως να έχει το "δικαίωμα" της πρώτης επεξεργασίας των ευρημάτων και του δικαιώματος του "βέτο" σε ό,τι αφορά την ενημέρωση του κοινού …Απλά πράγματα. Με ανοικτή την "πληγή" της Αμφίπολης και με την Ελλάδα να βαδίζει σε εκλογές με σίγουρο νικητή έναν νέο πολιτικό φορέα, πώς θα μπορούσε η Αγία Έδρα να είναι σίγουρη ότι θα ελέγχει τα πάντα;
Η Αμφίπολη μπορεί να αλλάξει την "πορεία" της ανθρώπινης ιστορίας, εφόσον μπορεί να απειλήσει τα θεμέλια των ισχυρότερων εξουσιών της …Θα επηρεάσει τα πάντα …Από τα δευτερεύοντα του ιμπεριαλισμού μέχρι τα πρωτεύοντα και την "καρδιά" του. Να ξεκινήσουμε από τα ασήμαντα και να φτάσουμε στα σημαντικά; Πώς μπορεί να επηρεάσει αυτή η ανασκαφή τα δευτερεύοντα του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού; …Αρκεί να σκεφτεί κάποιος σε τι κατάσταση αμηχανίας θα βρεθούν όλοι αυτοί, οι οποίοι "επενδύουν" στην επίλυση του Μακεδονικού "Ζητήματος" με τον τρόπο που βολεύει το σύστημα.
Μια ελληνική επιγραφή στο πιο λαμπρό μακεδονικό Μνημείο αρκεί, για να
μετατρέψει σε ένα θλιβερό "Μάπετ Σόου" το νέο Μουσείο των Σκοπίων. Αρκεί, για να του βάλει το "λουκέτο" της γραφικότητας πριν καν ανοίξει στο κοινό. Αρκεί, για να εκθέσει αυτούς, οι οποίοι πρόσφατα αναγνώρισαν "μακεδονική" γλώσσα στην Ε.Ε.. Αρκεί, για να εξευτελίσει την ίδια τηνUNESCO, η οποία δεν έσπευσε να προστατεύσει την ελληνική κληρονομιά των Μακεδόνων από τα χέρια των "παραχαρακτών" και των "κλεφτών" τής ιστορίας.
Το ίδιο καταλυτική για τις εξελίξεις θα είναι και μια πιθανή ανεύρεση βιολογικού υλικού κάποιου επιφανούς Μακεδόνα βασιλέα. Η πρόοδος της επιστήμης σήμερα μπορεί να δώσει αντικειμενικές απαντήσεις ακόμα και σε θέματα τα οποία μέχρι σήμερα παρέμεναν στη σφαίρα τού υποκειμενικού. ΤοDNA, για παράδειγμα, μπορεί να μην "ξεχωρίζει" τους ανθρώπους μεταξύ τους σε "ανώτερους" ή σε "κατώτερους", όπως θα ήθελαν κάποιοι ναζιστές, αλλά σίγουρα τους ξεχωρίζει σε "συγγενείς" ή "ξένους", όπως καθημερινά ψάχνουν κάποιοι άνθρωποι για να βρουν χαμένους συγγενείς, σατανικούς δολοφόνους ή άφαντους γονείς.
Φαντάζεται κάποιος την αμηχανία στην οποία θα βρεθούν και πάλι οι ίδιοι "κύκλοι" των "Μακεντόντσκι", αν βρεθεί βιολογικό υλικό στον "Τάφο" της Αμφίπολης; Στον σημερινό κόσμο της τεχνολογίας και της γνώσης έχουν καταγραφεί τα πάντα από την επιστήμη. Μέσω του DNA έχουν "καταγραφεί" σχεδόν όλοι οι λαοί και οι συγγένειες των μελών τους. Το DNA, δηλαδή, του σύγχρονου ελληνικού λαού έχει μελετηθεί για ιατρικούς ή στατιστικούς λόγους …Για λόγους δηλαδή άσχετους του ρατσισμού. Όταν υπάρχει ένα τέτοιο "αρχείο", εύκολα μπορεί ένα "λείψανο" να αποδείξει αυτά, τα οποία εκνευρίζουν τους Δυτικούς …Να αποδείξει ότι οι σύγχρονοι Έλληνες, είτε γηγενείς Ελλαδίτες και Κύπριοι είτε πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής, είναι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων …Να αποδείξει ότι οι Σλάβοι Σκοπιανοί είναι απλά οι τελευταίοι ξένοι "τουρίστες" των Βαλκανίων, που δεν έχουν καμία σχέση με τους Έλληνες γηγενείς.
Αν όμως αυτά είναι τα ασήμαντα, τα οποία απλά εκνευρίζουν το σύστημα, υπάρχουν και τα σημαντικά, που το τρομοκρατούν. Η Αμφίπολη μπορεί να γίνει μια "βόμβα" στα θεμέλια του χριστιανισμού, που μπορεί να τον τινάξει στον "αέρα". Η Αμφίπολη μπορεί να γίνει μια ανοικτή "πληγή" μέσα από την οποία να περάσει ένας "ιός" και να "σκοτώσει" τη Ρώμη. Αυτό είναι που τρομοκρατεί τη Ρώμη σε όλες τις μορφές της. Αυτό είναι που τρομοκρατεί τον "δράκοντα", ο οποίος αναζητούσε όλους αυτούς τους αιώνες τη Γυναίκα για να την εξοντώσει, αλλά δεν μπορούσε να τη βρει, γιατί την προστάτευε ο Θεός. Ήταν λάθος τού "δράκοντα" που αρκέστηκε στο να σώσει το λείψανο του Αλεξάνδρου και παράτησε τις έρευνες για το λείψανο του γιου του. Ήταν λάθος του, γιατί αυτό το λείψανο μπορεί να λειτουργήσει εκ νέου ως "σπέρμα".



Η αχίλλειος πτέρνα του Χριστιανισμού.

Ο χριστιανισμός έχει μια εγγενή αδυναμία …Ένα θανάσιμο εκ γενετής ελάττωμα …Μια "αχίλλειο πτέρνα", την οποία γνωρίζει η ηγεσία του, αλλά τη γνωρίζει ακόμα καλύτερα κι αυτός ο οποίος θα επιχειρήσει να τον καταλύσει ως σύστημα. Αυτήν την αδυναμία μπορεί κάποιος με τις κατάλληλες γνώσεις να την εντοπίσει στην Αποκάλυψη του Ιωάννη. Τι μας λέει λοιπόν η Αποκάλυψη στο δέκατο τρίτο κεφάλαιο; Αποκάλυψη Ιωάννη 13:2 "Και το θηρίον, το οποίον είδον, ήτο όμοιον με πάρδαλιν, και οι πόδες αυτού ως άρκτου, και το στόμα αυτού ως στόμα λέοντος· και έδωκεν εις αυτό ο δράκων την δύναμιν αυτού και τον θρόνον αυτού και εξουσίαν μεγάλην.
Αυτό, το οποίο μας λέει η Αποκάλυψη, είναι πολύ εύκολα κατανοητό για κάποιον που έχει στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας. Η χριστιανική αυτοκρατορία δεν δημιουργήθηκε από το δικό της "κύτταρο". Η χριστιανική αυτοκρατορία προέκυψε από αυτοκρατορική επιλογή. Ένας αυτοκράτορας της Ρώμης αποφάσισε να την υιοθετήσει ως θρησκεία τής αυτοκρατορίας του και της παραχώρησε το σύνολο του υπάρχοντος μηχανισμού εξουσίας της. Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος, δηλαδή, ο οποίος ενσάρκωνε την εξουσία της Ρώμης και καθόταν στον θρόνο του Αλεξάνδρου, παραχώρησε τον θρόνο του στον Ιησού. Οι αριθμοί απλά το επιβεβαιώνουν αυτό. Ο Αλέξανδρος = 45 = Μέγας Δράκων παραχώρησε την εξουσία του και τον θρόνο του στον Ιησού. Ιησούς = 42 = Θηρίον. Όταν ο Δράκων = 24 = Ρώμη.
Με τεράστια δηλαδή ευκολία και πάνω σε ξένο "σκελετό" ο χριστιανισμός με μια
απόφαση ενός θνητού αυτοκράτορα έγινε παγκόσμια δύναμη. Μέσα σε ελάχιστες ημέρες το πλέον αδύναμο και αγράμματο κοινωνικό περιθώριο της αυτοκρατορίας έγινε η κυρίαρχη δύναμή της. Πήρε την εξουσία μέσα σε αυτήν και έγινε η ισχυρότερη δύναμη στον κόσμο. Όμως, αυτό, το οποίο διευκόλυνε τη χριστιανική αυτοκρατορία στην εξωφρενικά γρήγορη ανάπτυξή της, είναι κι αυτό που ισχυριζόμαστε ότι είναι εγγενής αδυναμία της. Η χριστιανική αυτοκρατορία έχει διπλό οργανισμό και άρα και διπλή παθογένεια. Δεν διέπεται δηλαδή από την κορυφή μέχρι τη βάση από τους ίδιους κανόνες λειτουργίας.
Αν υποθέσουμε ότι το "κύτταρο" του χριστιανισμού είναι ο Κύριος με τους δώδεκα Αποστόλους και τους πρώτους οπαδούς τους, αυτό το "κύτταρο" δεν λειτουργεί όμοια με τον χριστιανισμό της Ρώμης. Από τον ζωντανό Κύριο και τους πρώτους πιστούς Του δεν προκύπτει ο Πάπας και η χριστιανική εξουσία. Γιατί υπάρχει αυτή η αδυναμία; …Επειδή ο χριστιανισμός δεν αναπτύχθηκε φυσιολογικά. Ήταν μια θρησκεία "Φρανκενστάιν", που πολλά από τα ζωτικά της "όργανα" τα δανείστηκε από άλλον οργανισμό — με τον τρόπο που δανείζονται οι άνθρωποι όργανα στις μεταμοσχεύσεις. Ο χριστιανισμός πήρε δηλαδή έτοιμους μηχανισμούς εξουσίας από μια άλλη θρησκεία, η οποία λειτουργούσε με απολύτως διαφορετικό τρόπο…
…Δεν ξεκίνησε από ένα βασικό "κύτταρο", το οποίο έχει ένα συγκεκριμένο λειτουργικό πλαίσιο και από το οποίο "κύτταρο" να αρχίσει να πολλαπλασιάζεται και να αλλάζει μέγεθος πάνω στο ίδιο. Ο χριστιανισμός δεν αναπτύχθηκε όπως ο ελληνισμός ή ο μωαμεθανισμός, που ξεκίνησαν από "μικροί" για να γίνουν "μεγάλοι", απλά εντάσσοντας στην κοινωνία τους νέα μέλη. Το "νευρικό" του σύστημα δεν ξεκίνησε εξ’ αρχής με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ώστε να παραμένει το ίδιο σε ένα "κορμί" που απλά μεγάλωνε τα "μέλη" του. Ο χριστιανισμός δανείστηκε "εγκέφαλο" και "νευρικό σύστημα" από τον ελληνισμό …Δανείστηκε την "καρδιά" του από τη Ρώμη.
Ξαφνικά, δηλαδή, κάποιοι αρχιερείς τής ελληνικής θρησκείας και μύστες των ελληνικών μυστηρίων άλλαξαν ενδυμασίες και εμφανίστηκαν σαν αρχιερείς τού χριστιανισμού …Με τις ίδιες γνώσεις και κάνοντας τα ίδια πράγματα. Ζούσαν όπως ζούσαν πάντα και απλά δεν ξεχνούσαν να δίνουν στους αγράμματους υφισταμένους τους —οι οποίοι παρίσταναν τους ιερείς του χριστιανισμού— την εντολή να φέρονται σαν τον Πέτρο και να σέβονται την ιουδαϊκή Παράδοση της Παλαιάς Διαθήκης …Άλλα δηλαδή έκαναν και πίστευαν στην κορυφή τής ιεραρχίας του χριστιανισμού και άλλα στη βάση της.
Η κορυφή είχε μόνιμα το κρυφό ελληνικό λειτουργικό και η βάση είχε επίσης μόνιμα το φανερό ιουδαϊκό λειτουργικό. Όλα αυτά προέκυπταν από τα "δάνεια". Από εκεί και πέρα οι πιστοί τού χριστιανισμού ήταν πάντα δύο "ταχυτήτων". Το επίπεδο της μόρφωσης του κάθε πιστού ξεχωριστά θα τον έκανε συμμέτοχο στον αντίστοιχο "δανεισμό". Δεν χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος πολλά πράγματα για να το καταλάβει αυτό. Το σύνολο της γνώσης του χριστιανισμού είναι ο Λόγος του Χριστού, οι Επιστολές των Αποστόλων και η Αποκάλυψη του Ιωάννη …Ένα βιβλίο όλο κι όλο.
 Από πού προκύπτουν λοιπόν όλα όσα πιστεύουμε εμείς οι χριστιανοί για τον Θεό και τον Υιό Του; Αν δώσουμε δηλαδή σε έναν άνθρωπο μόνον την Καινή Διαθήκη, θα "ανακαλύψει" μόνος του αυτά, τα οποία εμείς οι υπόλοιποι χριστιανοί θεωρούμε θρησκευτικές μας πεποιθήσεις; Θα ανακαλύψει μόνος του τα "Μυστήρια" της θρησκείας μας; Τα Μυστήρια της Βάπτισης, του Χρίσματος, του Γάμου κλπ.; Θα ανακαλύψει μόνος του τα περί Ανάστασης; Θα τοποθετήσει μόνος του τον Πέτρο σε κάποιες μυστηριώδεις Πύλες τού Παραδείσου; Θα ανακαλύψει μόνος του ακόμα και τις άσχημες δεισιδαιμονίες και προλήψεις μας;
Δεν προκύπτουν από την Καινή Διαθήκη αυτά. Εμείς λοιπόν οι χριστιανοί, οι οποίοι πιστεύουμε ένα σωρό πράγματα, τα οποία δεν προκύπτουν μέσα από την Καινή Διαθήκη, πού τα βρήκαμε; …Τα βρήκαμε από "δάνεια". Οι πρώτοι
χριστιανοί, ως Εβραίοι, συνέχισαν να λειτουργούν ως Εβραίοι και άρα έκαναν το πρώτο "δάνειο" από τη δική τους παράδοση. Οι οπαδοί τού Πέτρου γίνονταν "Πέτροι". Οι οπαδοί τού "επίσημου" Εβραίου ποιμένα παρέμεναν Εβραίοι μέσα στην ελληνική αυτοκρατορία. Ο Εβραίος "αρχιμαθητής" είλκε άλλους Εβραίους ή εξιουδάιζε άλλους ανθρώπους και έτσι λειτουργούσε αρχικά ο χριστιανισμός.
Με την αλλαγή τής στάσης του αυτοκράτορα της Ρώμης ο χριστιανισμός πήρε ακόμα μεγαλύτερο "δάνειο" …"Δανείστηκε" τα πάντα από τα μυστήρια των αρχαίων Ελλήνων. Ο αρχιερέας της Ρώμης —και αυτοκράτοράς της— του "δάνεισε" αυτά, τα οποία όλοι εμείς οι χριστιανοί πιστεύουμε και τα οποία είναι παντελώς άσχετα με αυτά τα οποία περιγράφονται στην Καινή Διαθήκη. Ο Παύλος έκανε την "αίτηση" για "δάνειο" και ο αυτοκράτορας το ενέκρινε. Στην πραγματικότητα αποδώσαμε τα όσα αφορούσαν τον Διόνυσο στον Χριστό και από εκεί και πέρα "μεταμοσχεύτηκε" ατόφιο ολόκληρο το μυστηριακό τελετουργικό της αναμονής για την επανεμφάνισή Του και τον τελικό Του θρίαμβο.
…""Χάθηκαν" οι γνώσεις για τα μυστήρια των αρχαίων Ελλήνων", είναι η επίσημη εκδοχή των χριστιανικών ιερατείων. Στα σχολεία τα Ελληνόπουλα μαθαίνουν ότι δεν έμεινε τίποτε από τα αρχαία Μυστήρια πέρα από κάτι πέτρες σε κάποια γκρεμίσματα στην Ελευσίνα ή τη Σαμοθράκη. "Χάθηκαν". Πώς χάθηκαν, όταν ο αρχιερέας της ελληνικής Θρησκείας ήταν ο αυτοκράτορας της Ρώμης; Πώς χάθηκαν οι γνώσεις τού αποκρυφισμού, όταν οι πρώτοι πραγματικά μορφωμένοι Αρχιερείς και Ποντίφικες του χριστιανισμού ήταν οι πρώην αρχιερείς των Ελληνικών Μυστήριων; Είναι δυνατόν να χάθηκαν; Έπαθαν αμνησία οι ίδιοι ανώτατοι ιερείς τού χριστιανισμού, οι οποίοι πριν ήταν ιερείς της ελληνικής θρησκείας; Όχι βέβαια. Απλά η Ρώμη, έχοντας απέναντί της συνωμότες μορφωμένους και αγράμματους "πρόβατα", έλεγε ό,τι ήθελε και όποιος διαφωνούσε τον χαρακτήριζε αιρετικό και τον ανέβαζε στην πυρά. Τα έκρυψε όλα στις "στεγανές" βιβλιοθήκες της και το "έλυσε" το πρόβλημα άπαξ. Αυτοί, οι οποίοι δεν γνώριζαν, δεν θα μάθαιναν ποτέ και αυτοί, οι οποίοι γνώριζαν, δεν είχαν συμφέρον να αποκαλύψουν τίποτε.
Αυτοί πέρασαν με σταδιακό τρόπο τα ελληνικά "μυστήρια" μέσα την πνευματικότητα του χριστιανισμού …Εύκολη αποστολή. Εκ των δεδομένων υπήρχε απόλυτη "συμβατότητα" μεταξύ του Λόγου του Χριστού και των Διονυσιακών Μυστηρίων και η "μεταμόσχευση" είχε απόλυτη επιτυχία. Φυσικό είναι αυτό, εφόσον Ο Υιός του Θεού είναι Ένας και Μοναδικός και η γνώση Του είναι πάντα η ίδια. Γι' αυτόν τον λόγο είπαμε πιο πάνω για "δάνεια" και διαχωρισμό των πιστών ανάλογα με τη μόρφωσή τους. Οι μορφωμένοι χριστιανοί πιστεύουν αυτά, τα οποία παίρνουν οι ίδιοι από το ελληνικό "δάνειο" του χριστιανισμού και οι αμόρφωτοι χριστιανοί πιστεύουν αυτά, τα οποία παίρνουν από το ιουδαϊκό "δάνειο" του χριστιανισμού.
Ακόμα και τα σύμβολα παρέμεναν ίδια και οι άνθρωποι φέρονταν σαν τυφλοί και
κουφοί. Άκουγαν, για παράδειγμα, να λέει ο ιερέας ότι ο Κύριος είναι η "Άμπελος", και ο "Οίνος" του αίμα Του και κανένας δεν "θυμόταν" τον Διόνυσο. Άκουγαν, για παράδειγμα, ότι ο Κύριος θα μπει στον Κάτω Κόσμο και θα ξαναβγεί απ’ αυτόν και κανένας δεν θυμόταν τον Ορφέα και τους ύμνους του. Οι αρχιερείς ποιμένες είχαν Ποιμαντορικές ράβδους ίδιες με το Κηρύκειο του Ερμή και κανένας δεν τις έβλεπε. Τους "δούλευαν" τους χριστιανούς οι μορφωμένοι και έκαναν τις "μεταμοσχεύσεις" που τους βόλευαν, χωρίς να κρίνονται από κανέναν.
Όλοι παριστάνουν τους χριστιανούς, άσχετα αν διαφέρουν μεταξύ τους στην κυριολεξία όσο διαφέρουν μεταξύ τους οπαδοί διαφορετικών θρησκειών. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της "μεταμόσχευσης" και το οποίο δίνει μόνιμα διπλά χαρακτηριστικά και άρα μόνιμη παθογένεια στον χριστιανισμό.
Όμως, αυτή η "μεταμόσχευση", όσο επιτυχής κι αν ήταν, δεν παύει να είναι "μεταμόσχευση" …Δεν παύει να είναι εκτεθειμένη σε κινδύνους "μόλυνσης". Από τη στιγμή που τα μέλη ενός σώματος έχουν διαφορετική προέλευση, έχουν και διαφορετική παθογένεια. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει ποτέ. Αυτό ακριβώς είναι και η αδυναμία στην οποία αναφερόμαστε. Ο χριστιανισμός, ακόμα και στην απόλυτη ισχύ του μπορεί να κινδυνεύσει με θάνατο από μια "μόλυνση". Στην απόλυτη ισχύ του —και με δισεκατομμύρια πιστούς και πυρηνικά όπλα— μπορεί να κινδυνεύσει από έναν άνθρωπο …Από έναν ιό, που μπορεί να είναι και ο Υιός.Γι' αυτόν τον λόγο είναι χρήσιμο να γνωρίζει κάποιος πώς είναι σχεδιασμένος ο "κορμός" του. Ο χριστιανισμός είναι ένα "κάλυμμα" του συστήματος της Ρώμης του Αλεξάνδρου …Μια σκληρή "σάρκα" σε έναν ξένο γι' αυτήν μυώδες σώμα …Ένα απολύτως αδιαπέραστο για τον οποιονδήποτε "κάλυμμα". Ας φανταστεί ο αναγνώστης έναν ατσάλινο πυλώνα, καλυμμένο απολύτως με έναν "μουσαμά" αδιαπέραστο. Γιατί αδιαπέραστο; …Γιατί μεταξύ του Ιησού και του Πέτρου, ο οποίος πήρε "εντολή" να ποιμάνει το ποίμνιο, δεν μπορεί να μπει κανένας. Δεν μπορεί κανένας να διεκδικήσει κάποιον ενδιάμεσο ρόλο. Ο Πάπας, δηλαδή, ως διάδοχος του Πέτρου, διατηρεί αυτήν τη "στεγανότητα", η οποία είναι απόλυτη. Το Θηρίο, δηλαδή, είναι από την εξωτερική πλευρά απαραβίαστο. Είναι απαραβίαστο, γιατί εξωτερικά λειτουργεί με τον βασικό του "πυρήνα".Το πρόβλημα είναι ότι από την πλευρά την ελληνική μπορεί να υπάρχει "κερκόπορτα" …"Κερκόπορτα" υπάρχει εκεί όπου μπορεί να περάσει μαζικά ένας πληθυσμός και άρα να μην ελέγχεται μέσα από τα συμβατικά "φίλτρα" διαβάθμισης και διαχωρισμού με μέσον τη μόρφωση. Μόνον οι Έλληνες, ως λαός, μπορούν να περάσουν όλοι μαζί κάτω από τον χριστιανικό "μουσαμά" και τα "φίλτρα" του, γιατί τους το επιτρέπει η εθνική τους παιδεία και η εθνική τους γλώσσα. Από τη στιγμή όμως που μια τέτοια "κερκόπορτα" μπορεί να την περάσει μαζικά ένας λαός, δεν γνωρίζεις ποιος θα βρίσκεται ανάμεσά τους κάθε φορά που θα υπάρχει απειλή.
Ενώ δηλαδή όλοι οι χριστιανικοί λαοί πέφτουν στον "τοίχο" της Καινής Διαθήκης, οι Έλληνες περνάνε από την πλευρά των Ομηρικών Επών …Από τη μεριά που δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα σε εκλεκτό, αλλά που υπάρχουν "κλειδωμένα" κείμενα, τα οποία ευνοούν μυστηριώδεις εκλεκτούς …Κείμενα, τα οποία δεν γνωρίζεις ποιος θα τα ανοίξει. Από εκεί θα προέλθει η "μόλυνση" …Η "μόλυνση", η οποία θα "χτυπήσει" τα όργανα με την διαφορετική παθογένεια και άρα θα φέρει στην "επιφάνεια" την προβληματική φύση τού χριστιανισμού.
Η μικρή Ελλάδα γι' αυτό τον λόγο ενοχλεί το θηρίο της παγκόσμιας εξουσίας. Παρ' όλο που είναι μικρή, τους ενοχλεί, γιατί οι πληγές, οι οποίες μπορούν να "σκοτώσουν" τον οποιονδήποτε ζωντανό οργανισμό δεν είναι απαραίτητο να είναι μεγάλες. Ακόμα και ένα "κτήνος" μπορεί να πεθάνει από μια μικρή πληγή. Μπορεί να σωθεί κάποιος από έναν τρομερό ακρωτηριασμό και να πεθάνει από μια "γρατσουνιά". Ειδικά τώρα, στην εποχή της "Έμπολα", αυτό είναι απολύτως κατανοητό. Ακόμα και ένα πραγματικό ανθρώπινο θηρίο μπορεί να "σκοτωθεί" από έναν αντίπαλο, ο οποίος είναι ορατός μόνον με το μικροσκόπιο. Αυτό κινδυνεύει να πάθει ο χριστιανισμός. Ο πανίσχυρος και απολύτως "γυμνασμένος" χριστιανισμός κινδυνεύει να "πεθάνει" από "μόλυνση" και το χειρότερο γι' αυτόν είναι ότι γνωρίζει το πού βρίσκεται το πρόβλημα.
Η Ελλάδα είναι η μόνιμα ανοικτή "πληγή", η οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να "μολύνει" τη Ρώμη. Γι' αυτόν τον λόγο είπαμε στην αρχή του κειμένου πως ήταν μεγάλο ρίσκο για το παγκόσμιο σύστημα, που επέτρεψε να ιδρυθεί η ανεξάρτητη Ελλάδα …Ήταν μεγάλο ρίσκο να βγάλει τη Γυναίκα από την έρημο, θεωρώντας ότι μπορεί να την ελέγχει. Η Ελλάδα εξ’ αρχής ήταν γνωστό ότι μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην "υγεία" τού συστήματος εξουσίας και γι' αυτόν τον λόγο τέθηκε υπό παρακολούθηση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

To μπαρμπούτι (Κανόνες)

TI....???400.000 χιλιάδες αρχαιοελληνικά έγγραφα κατέχει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ετοιμάζονται να αναγνωσθούν!

WOW.....Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια ενός τουρίστα.