Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Telegraph: Η Ελλάδα αξίζει περισσότερους τουρίστες

Ο τουρισμός παρουσιάζει ανάκαμψη και ερμηνεύεται ως το... success story του περασμένου καλοκαιριού, αλλά η Ελλάδα δεν πρέπει να τρίβει τα χέρια της από ικανοποίηση, σύμφωνα με την Telegraph. Η βρετανική εφημερίδα τη συγκαταλέγει ανάμεσα στις δέκα χώρες, που αξίζουν να έχουν ακόμη περισσότερους επισκέπτες. Σε ένα αφιέρωμα για τους προορισμούς που έχουν ανεξήγητα χαμηλό αριθμό -για τις «δυνατότητές» τους- τουριστών, η Telegraph συμπεριέλαβε και την Ελλάδα. «Λίγες χώρες μπορούν να συγκριθούν με την Ελλάδα στον πολιτισμό και την ιστορία. Συνήθως αναφέρεται ως η γενέτειρα της δημοκρατίας, με αρχαία ερείπια παντού, αλλά διαθέτει και εντυπωσιακές παραλίες και υπέροχα νησιά, συνήθως με καλές τιμές» γράφει η βρετανική εφημερίδα.
Οσο για το τι φταίει και ο αριθμός των επισκεπτών δεν είναι αυτός που θα έπρεπε, το δημοσίευμα «δείχνει» προς την οικονομική κρίση. «Αναπόφευκτα αυτό επηρέασε τη χώρα. Υπάρχουν σημάδια ότι ο τουρισμός ανακάμπτει- με περίπου 17 εκατ. Ανθρώπους να υπολογίζεται πως επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2013», λέει το δημοσίευμα, αλλά πριν αυτό μεταφραστεί με απόλυτα θετικό τρόπο, συμπληρώνει με νόημα «Δεν είναι καταστροφή, αλλά αν σκεφτεί κανείς πως η Ισπανία είχε σχεδόν 60 εκατ. τουρίστες και η Ιταλία περίπου 50 εκατ. επισκέπετες...». Οι άλλες εννέα χώρες που αξίζουν να έχουν περισσότερους τουρίστες είναι, σύμφωνα με την Telegraph, οι Ινδία, Φιλιππίνες, Μπουτάν, Βραζιλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Ζιμπάμπουε και Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τεράστια ανακάλυψη η πήλινη πλάκα με τους στίχους της Οδύσσειας στην Αρχαία Ολυμπία

Η Αρχαία Ολυμπία αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά, ως ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, λένε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτ...