Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

«Σκίστε τα χαρτιά επιστράτευσης, εφορίας και χαρατσιών»


 
«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι η πολιτική του "νόμου και της τάξης" έχει πολύ κοντά ποδάρια, μπορεί προσωρινά να φαίνεται ότι έχει ορισμένες επιτυχίες, θα έρθει όμως η στιγμή που οι εργαζόμενοι θα ξεπεράσουν και τον φόβο και τις συγχύσεις και τις αυταπάτες» ανέφερε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι οι υποχωρήσεις των εργαζομένων δεν σημαίνουν πως είναι δειλοί, αλλά ότι ακόμα δεν έχουν πιστέψει πως υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης, ο οποίος οδηγεί ταυτόχρονα και στη δική τους λαϊκή εξουσία, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει και φόβος πως δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία και ανάπτυξη υπέρ του λαού έξω από την ΕΕ, με δεδομένο ότι όλα τα άλλα κόμματα, πλην ΚΚΕ, επί δεκαετίες υποστήριζαν τον ευρωμονόδρομο. «Αν ο λαός δεν ξεπεράσει αυτόν το φόβο, δεν θα έχει αποδείξεις ότι μπορεί να νικήσει» πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.

«Ο λαός έχει εμπόδιο και την τρικομματική κυβέρνηση που πρέπει να ανατρέψει, ταυτόχρονα με κάθε εμπόδιο, ώστε να μην διαδεχθεί την ελπίδα, η απογοήτευση» είπε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι και μόνο η υποκρισία και η επιχείρηση εναντίωσης των εργαζομένων μεταξύ τους «αρκεί για ενιαίο εργατοϋπαλληλικό αγώνα ανεξαρτήτως ύψους αμοιβών, διαφορετικά επικρέμαται η απειλή προσωρινής μεν, αλλά ήττας, που θα δυσκολέψει τη μάχη».

Αναφερόμενη στην επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο ΔΝΤ, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα λέει πως το ΔΝΤ «δεν ζήτησε και πολλά» και ότι «συζητάμε, γιατί δεν ακολουθήθηκε η συνταγή του ΔΝΤ, αλλά της ΕΕ», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε να "τιμωρήσουμε" την Μέρκελ, πηγαίνοντας στο πλευρό του Ομπάμα και αντίστροφα».

«Το ΚΚΕ δίνει την μάχη για τη λαϊκή συμμαχία δυνάμεων που θα περάσει στην αντεπίθεση κατά της πολιτικής και του "νόμου και της τάξης", αλλά και κατά της "άνοιξης" που υπόσχεται ο Ομπάμα, το ΔΝΤ και ο προσφάτως "καλός" κ. Τόμσεν» είπε η κ. Παπαρήγα.

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι το κόμμα στηρίζει τους αγώνες που αναπτύσσονται και κάλεσε σε μεγαλύτερη μαζικότητα και μαχητικότητα των αγώνων, ενώ απαντώντας σε ερώτηση, είπε χαρακτηριστικά: «Σκίστε τα χαρτιά της επιστράτευσης, τα χαρτιά της εφορίας και τα χαρτιά των χαρατσιών, αλλιώς τα μνημόνια θα μείνουν για πάρα πολλά χρόνια».

Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε, επίσης, ότι το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες της φτωχής αγροτιάς, λέγοντας ότι οι αγρότες, με τα μέτρα, έχουν χάσει το 40% του εισοδήματός τους.

Αναφερόμενη στα μέτρα, η κ. Παπαρήγα είπε ότι αυτά ήταν προαποφασισμένα, πριν την κρίση. Εκτίμησε, παράλληλα, ότι αν δεν υπάρξει λαϊκή αντεπίθεση, «η καταιγίδα των μέτρων θα συνεχιστεί, ενώ αυτά έρχονται για να μονιμοποιηθούν και να αποδώσουν στην περίοδο της ανάκαμψης, δηλαδή της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε, επίσης, ότι μπορεί η καπιταλιστική οικονομία στην Ελλάδα να μην φθάσει στο απόγειο της χρεοκοπίας, αλλά «σε κάθε περίπτωση, ο λαός θα βγει χρεοκοπημένος».

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο εκλογών, η κ. Παπαρήγα είπε χαρακτηριστικά: «Και λοιπόν;», προσθέτοντας ότι «όσοι "έσκιζαν" τα μνημόνια, αποφάσισαν να διαπραγματευθούν».

«Η κοινοβουλευτική δημοκρατία, σήμερα, έχει ως έργο να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, είναι δική τους δημοκρατία, μπορεί να αλλάζουν πρόσωπα, αλλά πολιτική δεν αλλάζει» είπε η κ. Παπαρήγα.

Ερωτηθείσα αν ορισμένες αποστροφές για το ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α κινείται εκτός νομιμότητας αγγίζουν το ΚΚΕ, είπε: «Δεν μας αγγίζουν, δεν είμαστε δορυφόροι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α», ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό είναι ένα παιχνίδι μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ταυτόχρονα μια άσκηση πίεσης στον δεύτερο, ώστε να εγκαταλείψει ακόμα και τα κηρύγματα». «Είναι ένας ανταγωνισμός που δεν αφορά τον λαό, η κυβέρνηση, με την επιχείρηση "νόμος και τάξη", εκείνο που ουσιαστικά φοβάται είναι η δημοκρατία των απεργών» πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.
Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, είπε ότι τα οικονομικά επιτελεία της αστικής τάξης τα απασχολεί η αποτελεσματικότητα των κομμάτων της. Πρόσθεσε ότι διεργασίες για πολιτικά σχήματα υπάρχουν και τόνισε ότι "αν ο λαός δεν συνειδητοποιήσει ότι με αυτά πάνε να τον βάλουν στην γωνία, τότε το σύστημα θα κερδίσει χρόνο».

«Την ουσιαστική αλλαγή θα φέρει η συνειδητοποίηση, εκ μέρους των εργαζομένων, της αναγκαιότητας για αποδέσμευση από την ΕΕ, της μονομερούς διαγραφής του χρέους και της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων» υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα.

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι για τα "φιλέτα", ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ κλπ, «έχουν βγει τα μεγάλα μαχαίρια και οι αντιθέσεις είναι πολύ οξυμένες». «Κάποιοι λένε "δώστα στον Πούτιν", κάποιοι άλλοι λένε "δώστα στον Ομπάμα", ο λαός δεν πρέπει να μείνει θεατής σε αυτή την διαμάχη: Ούτε στον έναν, ούτε στον άλλον, λαϊκή περιουσία» κατέληξε, χαρακτηριστικά, η κ. Παπαρήγα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τεράστια ανακάλυψη η πήλινη πλάκα με τους στίχους της Οδύσσειας στην Αρχαία Ολυμπία

Η Αρχαία Ολυμπία αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά, ως ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, λένε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτ...