Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΕΣ,Πρόεδρος δικαστών: «Η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα»!

Πρόεδρος δικαστών: «Η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα»!Σκληρή απάντηση της προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου.
Την έντονη αντίδραση της προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), κυρίας Βασιλική Θάνου- Χριστοφίλου, προκάλεσε η χθεσινή δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ότι οι δικαστές με τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους παραβιάζουν το Σύνταγμα.
Με αυστηρό τόνο, η κυρία Θάνου κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μην προκαλεί τους δικαστικούς λειτουργούς με τις δηλώσεις του, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Η Κυβέρνηση θεωρεί, ότι εκείνη μεν δικαιούται κατά περίπτωση και κατά τρόπο αυθαίρετο να παραβιάζει το Σύνταγμα καθώς και ότι ουδείς δικαιούται να αντιδρά! Ειδικότερα, η Θάνου δήλωσε:
«Αντί η Κυβέρνηση να προσπαθήσει να εξευρεθεί λύση και να αποκατασταθεί η ηρεμία στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης, προκαλεί ακόμα περισσότερο, με τις δηλώσεις αρχηγού κόμματος, συμμετέχοντος στην Κυβέρνηση, ο οποίος επικαλείται το επιχείρημα ότι οι διακοπές συνεδριάσεων των δικαστηρίων συνιστούν μορφή απεργίας, που, ως προς τους δικαστικούς Λειτουργούς, απαγορεύεται από το Σύνταγμα, ενώ γνωρίζει και αποσιωπά ότι οι κινητοποιήσεις των δικαστών αποτελούν απλώς και μόνο απάντηση στην επιμονή της Κυβέρνησης για νέες μειώσεις των αποδοχών τους, σε συνολικό ποσοστό άνω του 50% ή και 60%, μειώσεις που αναμφίβολα συνιστούν παραβίαση του άρθρου 88 παράγραφος 2 του Συντάγματος, με το οποίο ρητά προστατεύονται οι αποδοχές τω δικαστικών λειτουργών.
Παρόμοιες δηλώσεις δημιουργούν ευλόγως την εντύπωση, ότι η Κυβέρνηση θεωρεί, ότι εκείνη μεν δικαιούται κατά περίπτωση και κατά τρόπο αυθαίρετο να παραβιάζει το Σύνταγμα καθώς και ότι ουδείς δικαιούται να αντιδρά».
Γράφει ο Παναγιώτης Τσιμπούκης για το pheme.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τεράστια ανακάλυψη η πήλινη πλάκα με τους στίχους της Οδύσσειας στην Αρχαία Ολυμπία

Η Αρχαία Ολυμπία αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά, ως ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, λένε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτ...