Πώς να παραμείνουμε υγιείς κατά τη διάρκεια της καραντίνας


Ακολουθήστε ένα πρόγραμμα

Καταγράψτε όλα όσα θέλετε να κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας με χαρτί και μολύβι. Η καταγραφή μας διευκολύνει ώστε να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα. Με αυτό τον τρόπο, αυξάνουμε το κίνητρο να παραμείνουμε υγιείς.

Ακολουθήστε ένα πρόγραμμα άσκησης

Η παραμονή στο σπίτι μας βοηθά να βρούμε επιτέλους το χρόνο να επιμείνουμε σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής. Αν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος για πολύ καιρό, τότε αυτή είναι η ευκαιρία μας. Δεν χρειάζεται να πάμε σε γυμναστήρια ή πάρκα γι’ αυτό. Αρκεί να βρούμε ένα ευρύχωρο σημείο στο σπίτι μας. μπορεί να είναι ο κήπος ή το σαλόνι μας.

Καταναλώστε υγιεινό πρωινό

Το πρωινό παραμένει το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Λέγεται επίσης ότι πρέπει να τρώμε πρωινό σαν βασιλιάδες. Γι’ αυτό προσθέτουμε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Κάντε συνδυασμούς τροφών για να μη βαρεθείτε, συμπεριλάβετε φρούτα, βρώμη, δημητριακά, αυγά κλπ.

Δημιουργήστε έναν χώρο αποκλειστικά για εργασία

Αν σας έχει ζητηθεί να εργαστείτε από το σπίτι, τότε πρέπει να ακολουθείτε παρόμοιο ωράριο με αυτό που είχατε στο γραφείο σας. Για να το καταφέρετε αυτό, επιλέξτε μια άνετη καρέκλα και ένα γραφείο που θα χρησιμοποιείτε αυστηρά γι’ αυτό το σκοπό. Μην εργάζεστε από τον καναπέ ή το κρεβάτι σας, θα επηρεάσετε άσχημα τη στάση του σώματός σας.

Κάντε σύντομα διαλείμματα

Το σώμα μας απαιτεί ξεκούραση για σύντομα χρονικά διαστήματα ώστε να ανακάμψει ενεργειακά. Χρειάζεται επαναφόρτιση και έτσι βεβαιωθείτε ότι κάνετε 3-4 διαλείμματα κατά τις ώρες εργασίας σας.

Κοιμηθείτε επαρκώς

Ο ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ακόμα και στη μάθηση. Είναι μια διαδικασία που σας βοηθά να συσσωρεύετε ενέργεια για την επόμενη μέρα. Ο 8ωρος ύπνος παραμένει αναγκαίος ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες.

Περπάτημα σε εσωτερικό χώρο

Η απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας μας εμποδίζει να πηγαίνουμε για περπάτημα και δικαίως. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραμένουμε καθιστοί όλη την ημέρα. Σηκωθείτε από το γραφείο σας ανά μία ώρα το πολύ και περπατήστε μέσα στο σπίτι. Εντάξτε και κάποιες ελαφριές διατάσεις.
Απόδοση – Επιμέλεια: Στέφη Βαρούχου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νόσος των Λεγεωνάριων: Προσοχή στα συμπτώματα της ασθένειας από τα air condition!

To μπαρμπούτι (Κανόνες)

Δεν είναι αριστερά αυτό που μας κυβερνά...