Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗ "ΓΡΑΜΜΗ" ΤΗΣ ΓΙΑ ΘΡΑΚΗ - ΡΟΔΟ - ΚΩ. Ήττα της Τουρκίας στο συνέδριο του ΟΗΕ στη Γενεύη

Ήττα υπέστει η τουρκική πλευρά στο φόρουμ των θρησκευτικών μειονοτήτων στον ΟΗΕ που έγινε προ δύο εβδομάδων στη Γενεύη.Παρόντες ήταν και δύο μη Τούρκοι (ο ένας "Έλληνας"), που μονίμως εμφανίζονται ως υποστηρικτές των θέσεων της Άγκυρας, για υποτιθέμενη καταπίεση των «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης. Πρόκειται για τον διευθυντή της ΜΚΟ «Ανθρώπινα Δικαιώματα Χωρίς Σύνορα» κ.Willy Fautre και τον γνωστό κ. Παναγιώτη Δημητρά, εκπρόσωπο του Ελληνικού Παρατηρητητίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι. Η τουρκική αντιπροσωπεία, είχε εξουσιοδοτηθεί να προωθήσει στο Φόρουμ, μια σειρά από θρησκευτικά θέματα όπως ο νόμος των Ιεροδιδασκάλων, αλλά και θέμα τουρκικής μειονότητας σε Ρόδο και Κω, με στόχο να «στριμώξουν» την Ελλάδα. Υπήρξε όμως από ελληνικής πλευράς, άμεση  αντίδραση τόσο από τον Έλληνα Μόνιμο Αντιπρόσωπο στη Γενεύη πρέσβη κ. Αλέξη Αλεξανδρή, ο οποίος ήταν καθόλα προετοιμασμένος, όσο και από τον  Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργο Καλαντζή. Έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία στη Γενεύη του και του νόμιμου Μουφτή Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή, αλλά και του εκπροσώπου του νεοϊδρυθέντος Συλλόγου Ιεροδιδασκάλων Θράκης, και  ιμάμη του τζαμιού της Κομοτηνής, κ.Χουσέ Μουσταφά Χουσεΐν, που αναδείχθηκαν σε εξαιρετικούς ομιλητές και αποδόμησαν πλήρως την τουρκική επιχειρηματολογία για παραβίαση των θρησκευτικών δικαιωμάτων της μειονότητας.  Και οι δύο μίλησαν στα αραβικά κερδίζοντας τις εντυπώσεις και προκαλώντας θετικά σχόλια πολλών μουσουλμάνων πρέσβεων.
Πολύ θετική ήταν και η παρουσία του κ. Καλαντζή που ως Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων έχει επιδείξει επιστημονική κατάρτιση, γνώση, θάρρος και αποφασιστικότητα, αλλά και ότι έχει ένα όραμα για το Ισλάμ στη Θράκη. Για μια φορά μπορούμε να πούμε ότι η χώρα μας αντέδρασε μεθοδικά και οργανομένα, που αποδεικνύει ότι αν θέλουμε ,μπορούμε πολύ εύκολα να αποδομήσουμε τα ανύπαρκτα τουρκικά επιχειρήματα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τεράστια ανακάλυψη η πήλινη πλάκα με τους στίχους της Οδύσσειας στην Αρχαία Ολυμπία

Η Αρχαία Ολυμπία αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά, ως ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, λένε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτ...