Oi Αρχαίοι Έλληνες στην ΓΑΛΛΙΑ

galatiaLOi Αρχαίοι Έλληνες στην ΓΑΛΛΙΑ . Στην ΓΑΛΑΤΙΑ είναι αναμφισβήτητη η Ελληνικότητα της Μασσαλίας (Φωκαείς 600 π.χ.). Αφού πήραν το ιερό της Εφέσου είδωλο της Αρτέμιδας επιβιβάστηκαν στα πλοία τους & μετέβησαν στις Γαλατικές ακτές.Γενάρχης των Γαλατών ήταν ο ΓΑΛΑΤΗΣ, ως γνωστόν υιός του Ηρακλή, με ντόπια πριγκίπισσα.Η πρώτη φροντίδα των Φωκααίων ήταν να κτίσουν ιερό προς τιμή της Θεάς, το οποίο έκτισαν στην άκρη του βράχου, όπου σήμερα υψώνεται ο Καθεδρικός Ναός της πόλης!!
Η Μασσαλία είναι σήμερα μία απο τις κορυφαίες Ευρωπαικές πόλεις & ένα απο τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου! Η Αντίπολις (Αντίμπ), & η Νίκαια είναι άλλες Ελληνικές πόλεις!!
Ρόδιοι εγκαταστάθηκαν στις όχθες του Ροδανού ποταμού & ίδρυσαν το ΛΟΥΓΔΟΥΝΟ (σημαντικό Κέντρο Ελληνικών γραμμάτων!!). Η πόλη είναι η σημερινή ΛΥΩΝ!!! Ίωνες εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του ποταμού Γαρούμνου και ίδρυσαν την ΘΟΛΩΔΗ —> ΤΟΛΩΣΣΑ —> ΤΟΥΛΟΥΖΗ!!
Η Αρχαία Ελληνική πόλη ΒΟΥΡΔΙΓΑΛΑ είναι το σημερινό ΜΠΟΡΝΤΩ!
περιοδικὸ ἀναζήτησις

Πηγή: Oi Αρχαίοι Έλληνες στην ΓΑΛΛΙΑ | rodosreport.gr - Ενημέρωση για την Ρόδο και όχι μόνο. Θα παραμείνεις απλός αναγνώστης;
Follow us: Rodosreport on Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

To μπαρμπούτι (Κανόνες)

WOW.....Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια ενός τουρίστα.

TI....???400.000 χιλιάδες αρχαιοελληνικά έγγραφα κατέχει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ετοιμάζονται να αναγνωσθούν!