Ελληνική η ονομασία του Στόουνχεντζ: Στα ορθόλιθα υπάρχει Γραμμική Α γραφή που διαβάζεται Sto-na, δηλ πέτρα!



Οι Κρήτες είχαν υπολογιστή
εδώ και 3.900 χρόνια

Ο «Μινωικός Υπολογιστής»
είναι 1.800 χρόνια αρχαιότερος
από τον Υπολογιστή των Αντικυθήρων!
Βέβαια δεν έχασαν την ευκαιρία κάποιοι να πουν πως «μετανάστες κατασκεύασαν το Στόουνχεντζ»... Και ο νοών νοείτο…
...που είχε πει, πως ...
«αν τοποθετηθεί το αποτύπωμα του μηχανισμού του Παλαικάστρου (Σητείας Λασιθίου Κρήτης) πάνω σ’ ένα σκίτσο του Στόουνχεντζ, έτσι ώστε η ευθεία συμμετρίας που στοχεύει στο θερινό ηλιοστάσιο στο Στόουνχεντζ να ταυτιστεί με την εσωτερική γραμμή της διπλής σειράς του σταυρού στο δίσκο του Παλαικάστου και να φέρουμε και μία κάθετη γραμμή στον άξονα, τότε παρατηρείται ότι:

α) οι δύο δίσκοι με τους κάθετους άξονες χωρίζονται σε 4 τεταρτημόρια που καθένα έχει τους ίδιους αριθμούς χαράξεων (14 &15 άνω, 16 &14 κάτω) δίσκος Παλαικάστρου, και στο Στόουνχεντζ οι κύκλοι Ζ΄ και Υ΄ με τις 29 και 30 οπές ταυτίζονται ομοιόμορφα.

β) γενικότερα το πλήθος των χαράξεων 29 και 30 στον εσωτερικό κύκλο του Παλαικάστρου σχετίζονται με το πλήθος των οπών των δύο κύκλων Ζ΄ (29) και Υ΄ (30). Το πλήθος αυτών των οπών η χαράξεων αντιστοιχούν σε σεληνιακό μήνα 29,5 ημερών. Επιπρόσθετα μπορεί το πλήθος των 59 χαράξεων του Παλαικάστρου να ταυτιστεί και με τον κύκλο από 59 μικρότερες γαλαζόπετρες που ονομάζεται (Κύκλος από Γαλαζόπετρες) γύρω από τα 5 τρίλιθα του Στόουνχεντζ.

γ) O εξωτερικός τελικός κύκλος που περιβάλει όλο το Στόουνχετζ, με τις 57 οπές με όνομα κύκλος Όμπρι (Aubrey Holes). Μπορεί να ταυτιστεί με τον εξωτερικό κύκλο του δίσκου του Παλαικάστρου που έχει και αυτός 58 οπές.

δ) Μέσα από τα τρίλιθα στο Στόουνχεντζ υπάρχουν 19 πέτρες σε σχήμα πέταλου με όνομα (Πέταλο από Γαλαζόπετρες), το ίδιο πλήθος υπάρχει και στο δίσκο του Παλαικάστρου με μορφή μικρών οπών σε δύο περιοχές του εσωτερικού σταυρού.
Φωτογραφία από δημοσίευμα - συνέντευξη του δρ. Μ. Τσικριτζή
στον Τ. Καφαντάρη, στο ΒΗΜΑ.
Τώρα, ο δρ. Μηνάς Τσικριτζής συμπληρώνει: «Με βάση την τελευταία χρονολόγηση του πετάλου με τις γαλάζιες Πέτρες τοποθετείται η κατασκευή του περίπου το 1900 π.Χ. και με βάση την έρευνα διδακτορική διατριβή του Ι. Velsing (2017) ο Μινωικός Υπολογιστής χρονολογείται ΜΜΙΙ, δηλαδή ίδια περίοδο!».
Και κλείνει με μια έκπληξη: «Στα ορθόλιθα υπάρχει Γραμμική Α γραφή που διαβάζεται Sto-na (> stone) δηλ πέτρα....».

Τελικά έχει… δίκιο το περιοδικό Nature, αν και αυτά έχουν ειπωθεί… πριν από 8 χρόνια…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ...

ΠΗΓΗ: Γ. Λεκάκης / ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
(*) Dr. Minas Tsikritsis, Researcher of Aegean Scripts and Acting director Educational Center for New Technologies, Ministry of Education.


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑΣτοουνχεντζ, ορθολιθος, Γραμμικη Α, γραφη, Stona, πετρα, Κρητες, Κρητη, υπολογιστης, Μινωικος Υπολογιστης, Υπολογιστης των Αντικυθηρων, Ελληνες, Αιγαιο, Βρετανια γονιδιωμα, νεολιθικη εποχη, μεταναστες, Στοουνχετζ, Τσικριτζης, 2011, μηχανισμος, Παλαικαστρο, Σητεια, νομος Λασιθιου, Κρητη, συμμετρια, θερινο ηλιοστασιο, σταυρος, δισκος, οπη, κυκλος, σεληνιακος μηνας, γαλαζοπετρα, τριλιθο, κυκλος Ομπρι, πεταλο, Βελσινγκ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δεν είναι αριστερά αυτό που μας κυβερνά...

Νόσος των Λεγεωνάριων: Προσοχή στα συμπτώματα της ασθένειας από τα air condition!

To μπαρμπούτι (Κανόνες)