Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συγκινητικό: Αστροναύτες κρέμασαν τεράστια ελληνική σημαία στον διεθνή διαστημικό σταθμό




Ρίγη συγκίνησης: Αστροναύτες κρέμασαν τεράστια ελληνική σημαία στον διεθνή διαστημικό σταθμό
Η σημαία κυμάτισε για περίπου μισή ώρα πάνω από τον ISS

Ρίγη συγκίνησης και δέος προκαλεί η κίνηση του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ISS, τα μέλη του οποίου ανάρτησαν ελληνική σημαία ανήμερα της 25ης Μαρτίου, στέλνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα ότι ο ελληνισμός ζει ακόμα και έξω από τα όρια του πλανήτη μας.

Τα μέλη του πληρώματος ανάρτησαν τη σημαία στο ‘κατάρτι’ του διαστημικού σταθμού, την κεραία επικοινωνίας που χρησιμοποιεί ο ISS για την επικοινωνία του, όπου κυμάτισε περήφανα για μισή ώρα όσο οι αστροναύτες εκτελούσαν προγραμματισμένες εργασίες.
Όπως είπαν αργότερα, πήραν την ιδέα από τις τεράστιες σημαίες που σηκώνουν με γερανούς στην Ελλάδα στις εθνικές επετείους, ενώ η κίνηση αιφνιδίασε ακόμα και την κυβέρνηση, η οποία χαιρέτησε την πρωτοβουλία των αστροναυτώνΠρόκειται για την πρώτη σημαία που αναρτάται στην ιστορία του διεθνούς διαστημικού σταθμού, κάτι που σίγουρα θα κάνει κάθε Έλληνα περήφανο.

Σχόλια

  1. ρε φιλαρακι, μηπως ειναι μαϊμου κατασταση;;;σε συνθηκες ελλειψης βαρυτητας και να κυματιζει και με τετοιονα προσανατολισμο;;;μηπως -λεω εγω- το διαδικτυο καταντησε βοθρος;;;αντε και καληνανε χοληστερολη...μερες που 'ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

To μπαρμπούτι (Κανόνες)

TI....???400.000 χιλιάδες αρχαιοελληνικά έγγραφα κατέχει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ετοιμάζονται να αναγνωσθούν!