Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Ένα ελληνικό χωριό στις καλύτερες «γωνιές» του πλανήτηΣε μικρή απόσταση από τα Χανιά, σε μια πλαγιά του Κισσάμου, είναι κρυμμένο το μικρό αυτό χωριό που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Ο λόγος για τη Μηλιά Χανίων, ένα σχετικά πρόσφατο χωριό, αφού ανοικοδομήθηκε σχεδόν από την αρχή χάρη στις προσπάθειες μιας ομάδας ανθρώπων που είχαν το δικό τους όραμα για τον πανέμορφο αυτό τόπο, έχοντας όμως τις ρίζες του στα μεσαιωνικά χρόνια.

Ο τρόπος που έχουν χτιστεί τα σπίτια, αλλά και η γενικότερη οργάνωση του οικισμού, είναι απόλυτα παραδοσιακός, με υλικά τις περιοχής και με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον. Το χωριό δεν έχει αυτοκίνητα αλλά ούτε και ηλεκτρικό ρεύμα! Για τη θέρμανση των σπιτιών χρησιμοποιούνται ξυλόσομπες ενώ ο φωτισμός είναι ο πλέον απαραίτητος και βασίζεται, κυρίως, στη λειτουργία φωτοβολταϊκών πηγών. Οι κάτοικοι τρέφονται με αυτά που παράγουν οι ίδιοι και διατίθενται συνεταιριστικά.

Εκτός των άλλων, αυτό που ξεχωρίζει το χωριό αυτό είναι η αρμονική του συνύπαρξη με τη φύση και την αισθητική του τοπίου που το περιβάλλει. Για το λόγο αυτό, το Lonely Planet, η γνωστή ιστοσελίδα ταξιδιωτικών οδηγιών, το εντάσει μέσα στις καλύτερες «γωνιές» του πλανήτη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί.


http://enallaktikidrasi.com/2017/03/elliniko-xorio-kalyteres-gonies-planiti/
http://enallaktikidrasi.com/2017/03/elliniko-xorio-kalyteres-gonies-planiti/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τίτλοι τέλους για τη Μακεδονία

12 Ιανουαρίου 2019 από Σερένα Νομικού AddThis Sharing Buttons Share to Facebook Facebook...