Κώστας Δεδεγκίκας: Ο Έλληνας που μαθαίνει την ελληνική γλώσσα σε ολόκληρο τον πλανήτη...

 Αναρτήθηκε από Clopy Paste 18 Μαρτίου 2014

Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό υπάρχουν πολλοί, αλλά ο Κώστας Δεδεγκίκας μαζί με μερικούς ακόμα νέους ανθρώπους κάνουν κάτι ξεχωριστό και πραγματικά σημαντικό για την διάδοση του ελληνικού πολιτισμού. Μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα μέσω εφαρμογών του διαδικτύου στους Κινέζους και σε ολόκληρο τον πλανήτη.
 Με ποιό τρόπο; Έφτιαξαν μια εφαρμογή και μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι είναι ήδη χρήστες και έχουν κατεβάσει την εφαρμογή.
Πώς ξεκίνησε η ιδέα
 Η ιδέα ξεκίνησε το 1996 όταν Έλληνες μετανάστες του Βανκούβερ δώρισαν μισό εκατομμύριο δολάρια για τη δημιουργία του τμήματος ελληνικών σπουδών στο Simon Fraser University του Καναδά. Μερικά χρόνια αργότερα το 2004 με τη βοήθεια του Ιδρύματος Νιάρχου δημιούργησαν στο Simon Fraser University το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών «Σταύρος Νιάρχος», του οποίου βασικός στόχος ήταν με τη βοήθεια της τεχνολογίας να διδάξουν ελληνικά σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι στιγμής συνεργάζονται με το τμήμα 15 Πανεπιστήμια της Kίνας, ενώ οι φοιτητές που παρακολουθούν ελληνικές σπουδές έχουν ξεπεράσει τους 4.000.

Το Νew Media Lab είναι η ομάδα τεχνολογίας του τμήματος Ελληνικών Σπουδών «Σταύρος Νιάρχος» και πραγματοποιεί πολλά project.

Το Odysseus project που οργανώνουν τώρα έχει ως κύριο στόχο να μεταδοθεί ο ελληνικός πολιτισμός σε απλούς πολίτες που έχουν δίψα για μάθηση!

Παράλληλα έφτιαξαν μια εφαρμογή με την ονομασία Amazing Athens, η οποία βρίσκεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού και βοηθάει τους τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα να κάνουν τις διακοπές τους πιο εύκολες.

Όπως αποκάλυψε ο Κώστας Δεδεγκίκας «το νέο project που σχετίζεται με τον Όλυμπο είναι μια παγκόσμια καινοτομία. Όλοι ξέρουν τα ελληνικά νησιά, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, αλλά κάνεις δεν επισκέπτεται τα βουνά της Ελλάδας που έχουν μάλιστα και τεράστια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.»

Η εφαρμογή App Find Zeus δεν είναι απαραίτητο να είναι σε σύνδεση με το ίντερνετ, παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα μονοπάτια του Ολύμπου και τις διαδρομές, ενώ υπάρχει αναλυτικός χάρτης και μέσω GPS αποδίδει για κάθε σημείο του βουνού τα αντίστοιχα ιστορικά στοιχεία. Λειτουργεί παράλληλα, δηλαδή, ως ένας τουριστικός οδηγός.

Τέλος, το Mount Olympus Eco-Project είναι ένα ντοκιμαντέρ και mobile app, το οποίο έχει ως στόχο την ανάπτυξη του οικοτουρισμού στον Όλυμπο. Μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος μιας μεγαλύτερης καμπάνιας για τον οικοτουρισμό στα βουνά της Ελλάδας, κάτι που θα φέρει δουλειές σε περιοχές όπου οι τουρίστες δεν επισκέπτονται. Σκηνοθέτης και creative director του project είναι ο Γιώργος Πουλακίδας.


Διαβάστε περισσότερα: http://clopyandpaste.blogspot.gr/2014/03/blog-post_5066.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+blogspot/ClopYPastE+(CLOPYPASTE)#ixzz2wPJftNlw

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δεν είναι αριστερά αυτό που μας κυβερνά...

Νόσος των Λεγεωνάριων: Προσοχή στα συμπτώματα της ασθένειας από τα air condition!

To μπαρμπούτι (Κανόνες)