Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013

ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΑΚΑ ΣΑΝ ΛΑΟΣ

 Αντιγράφω από το TRAVEL DAILY NEWS.
Ο Αύγουστος ακριβότερος μήνας των τελευταίων τριών χρόνων
Ο Αύγουστος κατά παράδοση είναι ο μήνας που επιλέγουν οι περισσότεροι Έλληνες για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Όπως προκύπτει από την έρευνα της trivago.gr οι μέσες ξενοδοχειακές τιμές ακολουθούν ανοδική πορεία τόσο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα όσο και με τον περασμένο Αύγουστο. Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός ότι ο φετινός Αύγουστος είναι ο ακριβότερος μήνας των τελευταίων τριών χρόνων. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της trivago.gr (trivago Hotel Preis Index (tHPI) για το μήνα Αύγουστο.
Φαίνεται ότι η κρίση δεν επηρεάζει τις μέσες ξενοδοχειακές τιμές και ο φετινός Αύγουστος παρουσιάζει αύξηση των τιμών της τάξεως του 10% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και τον προηγούμενο μήνα. Πιο αναλυτικά, ο ταξιδιώτης κλήθηκε να πληρώσει 119 ευρώ ανά διανυκτέρευση τον Αύγουστο του 2012 και 121 ευρώ τον Αύγουστο του 2011. Οι ξενοδοχειακές τιμές όπως ήταν αναμενόμενο παρουσιάζουν αύξηση και σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα καθώς η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαινόταν στα 119 ευρώ (αύξηση 10 τοις εκατό).
Όπως προκύπτει από το διάγραμμα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Αύγουστος 2013 είναι ο ακριβότερος μήνας των τελευταίων 3 χρόνων καθώς αγγίζει τα 131 ευρώ. Με το Μάρτιο να είναι ο φθηνότερος μήνας των τελευταίων 3 χρόνων (μέση τιμή 71 ευρώ ανά  διανυκτέρευση) το 2013 γίνεται ο χρόνος των αντιθέσεων. Παρατηρώντας την πορεία των μέσων τιμών και ξεκινώντας από την αρχή της χρονιάς ο Ιανουάριος παρουσιάζε μείωση σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο της τάξεως του 6% (77 ευρώ τον Ιανουάριο 2012, 84 ευρώ για το 2011 και 72 ευρώ για το 2013). Τα ίδια ακριβώς ποσοστά και νούμερα και για το Φεβρουάριο του 2013, με την άφιξη του Μαρτίου που αποτέλεσε το φθηνότερο μήνα των τελευταίων 3 χρόνων με τη μέση τιμή να φτάνει στα 71 ευρώ, μια τιμή που οι ταξιδιώτες δεν είχαν ξαναδεί μέχρι τότε (μείωση 11% σε σχέση με τον προηγούμενο Μάρτιο, 80 ευρώ για το 2012).
Το σκηνικό αρχίζει να αλλάζει τον Απρίλιο καθώς σε σχέση με το Μάρτιο της φετινής χρονιάς οι τιμές ανεβαίνουν (ποσοστό αύξησης 11%, 79 ευρώ ανά διανυκτέρευση για τον Απρίλιο έναντι 71 το Μάρτιο). Να σημειωθεί ώστοσο ότι ο Απρίλιος του 2013 είναι φθηνότερος σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (90 ευρώ ανά διανυκτέρευση) και τον Απρίλιο 2011 (97 ευρώ ανά διανυκτέρευση). Οι μέσες τιμές παραμένουν χαμηλές και τον επόμενο μήνα, με το Μάιο 2013 να σημειώνει ρεκόρ πτώσης σε σχέση με τους ίδιους μήνες των προηγούμενων ετών (98 ευρώ για το Μάιο 2011, 92 ευρώ για το Μάιο 2012 και 78 ευρώ για το Μάιο 2013, ποσοστό μείωσης σε σχέση με το 2012, 15%). Με την άφιξη του καλοκαιριού οι τιμές ακολουθούν ανοδική πορεία. Συγκρίνοντας το Μάιο 2013 με τον Ιούνιο η αύξηση αγγίζει το 18 τοις εκατό (μέση τιμή Ιουνίου 92 ευρώ έναντι 78 ευρώ το Μάιο). Οι μέσες ξενοδοχειακές τιμές ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο τον Ιούλιο (αύξηση 29% σε σχέση με τον Ιούνιο με τη μέση τιμή να αγγίζει τα 119 ευρώ). Ο Αύγουστος φέρνει εκτός από υψηλές θερμοκρασίες και υψηλές τιμές με τη μέση τιμή να αγγίζει τα 131 ευρώ, κατατάσσοντας τον Αύγουστο ως τον ακριβότερο μήνα των τελευταίων χρόνων (119 ευρώ για τον Αύγουστο 2012 και 121 ευρώ για τον Αύγουστο 2011).    Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια.
   Δεν πάει η κυβέρνηση να ρίξει τον ΦΠΑ στο 0% Οι τιμές δεν πρόκειται να πέσουν ούτε λεπτό του ευρώ.    Σε μια ταβέρνα της γειτονιάς μου μάλιστα οι τιμές τσίμπησαν προς τα πάνω,με τη δικαιολογία ότι ακρίβυναν τα υλικά.    Δεν υπάρχει σωτηρία σας λέω.   Μάλιστα θα σας πω και κάτι που μου είπε ένας ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων (βενζινάδικο)     " ΚΑΙ ΜΗΔΕΝ(0) ΦΟΡΟ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 1,50 ΕΥΡΩ.     γιατί τον ρώτησα και η απάντηση...      ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΨΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ.
   Κ Α Λ Η Ν Υ Χ Τ Α        ΣΑΣ

      ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ.
 http://dexiextrem.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τεράστια ανακάλυψη η πήλινη πλάκα με τους στίχους της Οδύσσειας στην Αρχαία Ολυμπία

Η Αρχαία Ολυμπία αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά, ως ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, λένε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτ...