Εμείς και οι άλλοι... που δεν ντρεπόμαστε!



Φτάνουμε τα 200 χρόνια από τη μοναδική μας επανάσταση. Αλλά ακόμη δεν γίναμε "εμείς οι Έλληνες". Είμαστε ή εμείς... ή οι άλλοι. Δοξάστε μας...
Δύο εβδομάδες τώρα βγάζουμε τα μάτια μας... για να δείξουμε ότι εμείς ξέρουμε τους δολοφόνους του κομμουνισμού ή του ναζισμού. Οι άλλοι ή δεν τα ξέρουν ή τα μασάνε. 
Αυτό είναι όλο κι όλο το πατριωτικό μας πρόβλημα. Ποιοι καθάρισαν ποιους. Και πόσοι τους περισσότερους...Σε αυτά είμαστε πρώτοι. Λαλίστατοι και πολυγραφότατοι. Και ως Ελληναράδες είμαστε και ξερόλες... Με στοιχεία, με ντοκουμέντα, με αναλύσεις... Έστω και για κλάματα...Αίφνης όμως οι εμείς μας πληροφορούν... και κάτι άλλα. Πως οι άλλοι, εδώ και 200 χρόνια από τον ξεσηκωμό, δεν φτιάξανε παιδεία στον τόπο. Δεν κάνανε σύγχρονο κράτος εκπαίδευσης. Μείναμε σε εκείνα τα χρόνια... Της Τουρκιάς δηλαδή... Γι' αυτό και οι εμείς... βάζουν τους δικούς τους, αυτούς που απεχθάνονται τους άλλους, για να βρουν κενά της παιδείας. Και να τα κατεβατά με αλλαγές. Να τα φιρμάνια...Τα βλέπουν οι άλλοι... και ξελαρυγγιάζονται... Εμείς, οι άλλοι... είδαμε πριν 10 χρόνια... πως δεν έχουμε παιδεία. Πως έχουμε μόνο κομματικά Πανεπιστήμια και στρατόπεδα στη μόρφωση των παιδιών... Μαζευτήκαμε, 280 και κάτι παραπάνω... και κλείσαμε τις τρύπες στην παιδεία. Γιατί εμείς... οι άλλοι... ξέρουμε πως θα μάθουν γράμματα τα παιδιά μας. Ξέρουμε πως να λειτουργήσουν τα σχολειά και τα Πανεπιστήμια...Έρχονται όμως οι εμείς, του 2015-2017, και φέρνουν δικούς τους δασκάλους... Να προλάβουν τους άλλους. Να βρουν τις τρύπες στην παιδεία που άφησαν, οι 280 και κάτι παραπάνω... Γιατί οι εμείς... δεν είμαστε οι άλλοι... Οι άλλοι... που δεν ξέρουν ούτε εργασιακά. Και να πως καταντήσαμε 40 χρόνια τώρα... Μαύρη δουλειά, τρίωρα ή τετράωρα, 3 ευρώ την ώρα ο ελεύθερος εργάτης. Και 350 ευρώ τον μήνα και αν τα πάρει ο μισθωτός...Εμείς όμως θα τα ανατρέψουμε όλα αυτά με τα δικά μας νομοσχέδια. Γιατί δεν δεχόμαστε, μετά από 200 χρόνια που διώξαμε τους Τούρκους..., να μην έχουμε ασφαλιστικό και εργασιακό για το δίκιο του εργάτη... Θα τα φτιάξουμε και θα βγάζουνε το μάτι... στους άλλους. 
Και τι λένε οι άλλοι; Αυτά που φτιάχνουν οι εμείς... θα τα χαλάσουμε όταν κυβερνήσουμε. Γιατί αυτά ξεπατώνουν την εργασία. Και κάνουν την παιδεία σαν τα μούτρα τους...Τα παρακολουθούμε αυτά, οι Έλληνες ιθαγενείς, και τι κάνουμε; Μαλλιοτραβιόμαστε. Γιατί καλά τα λένε οι εμείς... Αλλά έχουν σωστή άποψη και οι άλλοι. Στο κάτω – κάτω και τους εμείς... και τους άλλους... ως ιθαγενείς τους βάλαμε στην Βουλή.Με τούτα και με τα άλλα όμως τρώμε τα χρόνια χωρίς να πλήττουμε... Περνάμε τον καιρό μας χαζεύοντας τι συμβαίνει έξω από εμάς. Σε άλλους τόπους. Σε άλλες κοινωνίες...Θα τα δούμε και θα τα ακούσουμε και στο τέλος της εβδομάδας. Και θα τα συζητάμε για ημέρες. Μπορεί και για μήνες... Αυτό ξέρουμε να το κάνουμε... Πολύ καλά μάλιστα.Να ρίχνουν μια μπούρδα ή οι εμείς ή οι άλλοι... Και οι ιθαγενείς να τρώμε, εβδομάδες και εβδομάδες με αναλύσεις για το βάθος και την σπουδαιότητα της μπούρδας...Αρκεί η μπούρδα να ξύνει πληγές... Να προκαλεί διχασμό. Να δικαιολογεί και τους εμείς... Και τους άλλους...Για παράδειγμα... Ήταν ή δεν ήταν εμφύλιος ο εμφύλιος... Και αν ήταν καλός εμφύλιος γιατί τον σταματήσαμε... Αν ήταν κακός γιατί τον κάναμε... Το συζητάμε 70 χρόνια τώρα... Τα δε τελευταία 40 έχουμε και άλλο καημό... Ποιος έφερε την χούντα. Εμείς ή οι άλλοι...Που θα πάει θα βγάλουμε άκρη κάποια ώρα. Καιρό έχουμε. Άλλωστε και οι εμείς και οι άλλοι... δεν ανακαλύπτουμε κάτι σοβαρότερο να κάνουμε. 
Αυτά που απασχολούν την Ευρώπη, την Αμερική, μέχρι την Ινδία και την Κίνα, όπως οι επενδυτές, οι επενδύσεις, η παραγωγή, η τεχνολογία, η καινοτομία, οι εξαγωγές, ο ανταγωνισμός, η αξιοποίηση του εθνικού πλούτου, η απασχόληση των νέων επιστημόνων, τα έχουμε αναθέσει σε ειδικούς. Στον ΟΟΣΑ, στην Λαγκάρντ, στην Μέρκελ, στον Σόιμπλε, στους Τόμσεν, στις Τρόικες. Και αν δεν βρουν λύση δεν θα σκάσουμε. Εμείς θα τα ρίξουμε στους άλλους. Και οι άλλοι σε εμάς...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

To μπαρμπούτι (Κανόνες)

TI....???400.000 χιλιάδες αρχαιοελληνικά έγγραφα κατέχει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ετοιμάζονται να αναγνωσθούν!