.ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!

Κόβει κυριολεκτικά την ανάσα, νόμισμα της Αμφίπολης, που χρονολογείται στον 3ο αι. π.Χ. και απεικονίζει Λέοντα, αλλά και το περίφημο Μονόγραμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου!...

Νόμισμα "ΑΜΦΙΠΟΛΙΤΩΝ" του 3ου αι. π.Χ.
ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ
Το αρχαίο Μακεδονικό νόμισμα φέρει στην μία όψη την ονομασία "ΑΜΦΙΠΟΛΙΤΩΝ", είναι δηλαδή αυθεντικό νόμισμα της Αμφίπολης, απεικονίζει το λιοντάρι και το ρόπαλο του Ηρακλή, ενώ φέρει το "Α",το λεγόμενο "μονόγραμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου", συνοδευόμενο από βασιλικό σκήπτρο!
ΗΡΑΚΛΗΣ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Στην άλλη όψη, φέρει τον Ηρακλή, με την μορφή όμως του Μεγάλου Αλεξάνδρου όπως συνηθιζόταν τότε,φορώντας τη λεοντή! Το θέμα του νομίσματος με "Ηρακλή" και λιοντάρι, είναι διαρκές στη Μακεδονία, πριν και μετά τον Αλέξανδρο* και συμβολίζει ολοκάθαρα τη Βασιλική Δυναστεία των Αργεαδών - Τημενιδών, τη νόμιμη και αρχέγονη δηλαδή Δυναστεία του Φιλίππου Β΄ και του Μεγάλου Αλεξάνδρου που καταγόταν από τον Ηρακλή και που διακόπηκε ξαφνικά μετά από αιώνες, με τη δηλητηρίαση του αξεπέραστου Στρατηλάτη - Εκπολιτιστή και την δολοφονία έπειτα του νομίμου γιου του και διαδόχου Αλεξάνδρου Δ΄ στην Αμφίπολη, με διαταγή Κασσάνδρου! Ο Αλέξανδρος δηλαδή και θεωρούνταν και ήταν απόγονος του Ηρακλή και μάλιστα, όπως απέδειξε, ο πιο σπουδαίος και ο πιο τρανός όλων σε άθλους, άξιος να συμβολιστεί με τη λεοντή! Άλλωστε βλέπουμε σε ψηφιδωτό της Πέλλας, όπως και στη ζωφόρο του τάφου του Φιλίππου Β΄, μια οικογενειακή εμμονή στο κυνήγι λιονταριού, επειδή ακριβώς στους Αργεάδες - Τημενίδες ήταν κάτι σαν οικογενειακή παράδοση από τα χρόνια του Ηρακλή και του άθλου του στη Νεμέα! Ο ΑΜΦΙΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ειδικά όμως αυτό το νόμισμα δεν είναι "γενικής" κυκλοφορίας, αλλά κόπηκε στην Αμφίπολη για την Αμφίπολη ("ΑΜΦΙΠΟΛΙΤΩΝ"), μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από κάποιον που αγαπούσε, θαύμαζε και τιμούσε πολύ τον Αλέξανδρο και ήθελε με αυτό τον τρόπο να υπογραμμίσει και το ποια ήταν η νόμιμη δυναστεία της Μακεδονίας (μέσα στους σφετερισμούς και τις αντιζηλίες εταίρων και επιγόνων), το ποιος υπήρξε ο σπουδαιότερος βασιλιάς-Ήρωας των Μακεδόνων (που έκανε μάλιστα τους μεγαλύτερους άθλους, άθλους Ηρακλέως, ως άξιος απόγονος του ίδιου του Ηρακλή), αλλά και να καταδείξει τον ποιον τιμούσε τελικά η πόλη με το δικό της Λιοντάρι! Με τον Λέοντα Αμφιπόλεως!

Γιατί είναι φανερό πλέον, ότι ο Λέων της Αμφίπολης, στήθηκε εκεί για κάποιον Βασιλιά! Επειδή βέβαια και ο Λέων είναι βασιλιάς! Και επειδή κυρίως, μιλάμε για αρχαία Μακεδονίακαι όχι για Αθήνα και Δημοκρατία, αλλά για πανίσχυρη και λαοφιλή Μοναρχία! Και σε μια Μοναρχία μόνο βασιλιάς τιμάται με λέοντα! Ούτε Στρατηγός, ούτε κανείς άλλος, πλην του Ηφαιστίωνα**! Το λιοντάρι είναι το προνόμιο και το σύμβολο του μαχητή Βασιλιά! Άλλωστε το έφερε πάνω στην πανοπλία του και ο ίδιος ο Φίλιππος!
ΜΝΗΜΕΙΟ Α΄ ΛΕΟΝΤΑ: ΚΕΝΟΤΑΦΙΟ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
Το νόμισμα λοιπόν αυτό των "ΑΜΦΙΠΟΛΙΤΩΝ", δεν θα είχε λόγο κοπής και ύπαρξης για την Μακεδονική μας πόλη του Στρυμόνα, εάν δεν ήθελε να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα! Εάν δεν ήθελε να μας δείξει ποιος ήταν τέλος πάντων αυτός ο Βασιλιάς που τιμούσε ο Λέων της Αμφιπόλεως! Και αυτός ο βασιλιάς δεν μπορεί να ήταν άλλος από τον Μέγα Αλέξανδρο! Τον πανάξιο απόγονο του Ηρακλή, που έκανε του μεγαλύτερους άθλους της αρχαίας ιστορίας μας! Διότι εάν ο Ηρακλής συνδέεται και τιμάται με το λιοντάρι Νεμέας, ο νέος, ο δεύτερος Ηρακλής του Ελληνισμού, συνδέεται και τιμάται στην Αμφίπολη με το μεγαλόπρεπο Μνημείο του Λέοντα Αμφιπόλεως!
Και επομένως, φαίνεται ότι το Βασιλικό Μακεδονικό Μνημείο του Λέοντα στήθηκε εκεί, στην ξακουστή και χιλιοδοξασμένη μνήμη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τη Βασίλισσα αδελφή του Θεσσαλονίκη το πιθανότερο ή κάποιον άλλο φίλο και Εταίρο του, πάνω σε κτιριακό, ναόσχημο, κενό, Μακεδονικό Τάφο, δηλαδή σε Κενοτάφιο, επάνω στον επιβλητικό λόφο που περιβλήθηκε με θαυμαστό ολοστρόγγυλο περίβολο-ασπίδα, για να μείνει αλώβητος (να μην αποχωματωθεί και καταρρεύσει) στους αιώνες, σύμβολο αιώνιο της αθάνατης δόξας του Μεγαλέξανδρου και των Μακεδόνων πολεμιστών, που έφτασαν ως την άκρη σχεδόν της γης, ως την Βακτριανή και τον Ινδό ποταμό!Στην Μακεδονία, τη γενέτειρά του, δεν μπορούσε να υπάρχει ο Τάφος του, από τη στιγμή που ο Αλέξανδρος ήταν θαμμένος στο Σήμα-Σώμα της Αιγύπτου! Μπορούσε όμως και επιβαλλόταν να υπάρχει στη Μακεδονία το μεγαλοπρεπές Κενοτάφιό του!ΜΝΗΜΕΙΟ Β΄: ΤΑΦΟΣ ΡΩΞΑΝΗΣ Στα σπλάχνα δε του ίδιου λόφου, που θωρακίστηκε με περίβολο για να κρατήσει και άλλα μνημεία στην αγκαλιά του, εκεί κάτω, είτε ανακαινίστηκε-τροποποιήθηκε παλαιότερο μνημείο, ναός ή θησαυρός, είτε δημιουργήθηκε εξ αρχής ο Τάφος της Βασίλισσας Ρωξάνης, της γυναίκας του Μεγαλέξανδρου, της νόμιμης Βασίλισσας, που δολοφονήθηκε εκεί στην Αμφίπολη, μαζί με το γιο τηςΑλέξανδρο Δ΄... ΠΟΛΥΜΝΗΜΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ Έτσι φαίνεται πως εκεί, στην Αμφίπολη, έχουμε το πλέον μεγαλόπρεπο Πολυμνημείο της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Το πλέον μεγαλόπρεπο ταυτόχρονα Μνημείο της πλέον επικής δόξας των Μακεδόνων, που συνέτριψαν και κατέκτησαν την πελώρια, την ανίκητη, την αμύθητη σε πλούτη και θησαυρούς Περσική Αυτοκρατορία! Το παραπάνω νόμισμα λοιπόν πράγματι κόβει την ανάσα! Δίνει πληροφορίες και απαντήσεις, ξεκλειδώνει τα μυστήρια και φωνάζει ότι εκεί, στην Αμφίπολη, τιμόταν το μεγαλύτερο Λιοντάρι της Μακεδονίας μας! Το λιοντάρι που λεγόταν Αλέξανδρος! Ο δεύτερος Ηρακλής!
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

To μπαρμπούτι (Κανόνες)

TI....???400.000 χιλιάδες αρχαιοελληνικά έγγραφα κατέχει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ετοιμάζονται να αναγνωσθούν!