Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

.ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Η Taxia Limneou κοινοποίησε τη δημοσίευση του Dimitrios Radopoulos.
Φωτογραφία του Dimitrios Radopoulos.
Ο Dimitrios Radopoulos προβληματισμένος.

Σε παλιό γραμματόσημο του 1939 της τότε Γιουγκοσλαβίας, που ήταν Ομοσπονδιακό... κράτος, παρουσιάζονται τα συνιστώντα γεωγραφικά τμήματα, που όλα έχουν την κατάληξη ASKA. Έτσι βλέπουμε πολύ καθαρά ότι το τμήμα που αντιστοιχεί στο κράτος που δημιουργήθηκε μετά τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και που οι κυβερνήσεις του προσπαθούν να καθιερώσουν την οντότητά του με το όνομα Μακεδονία, παρουσιάζεται ως WARDARSKA.
Ένα ακόμη επιχείρημα για την Αμερικανίδα Ιστορικό Young, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, που θεωρεί ότι η Ανερικάνικη Κυβέρνηση θα κάνει μεγάλο λάθος, αν συνεχίζει να αναγνωρίζει το κρατίδιο αυτό με το όνομα Μακεδονία. Διότι ποτέ η Μακεδονία δεν επεκτείνονταν προς βοράν πέραν των ορίων της Ελληνικής Μακεδονίας.        Ενα ακόμη στοιχείο για τον γραφικό πλέον μεσολαβητή Nimitz, που χρόνια τώρα προσπαθεί να αλλοιώσει τα ιστορικά στοιχεία της περιοχής και να συμβάλλει στην προσπάθεια της αυθαίρετης επιβολής του ονόματος που επέλεξαν οι κυβερνήσεις του κρατιδίου που βρίσκεται στα βόρεια σύνορά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τεράστια ανακάλυψη η πήλινη πλάκα με τους στίχους της Οδύσσειας στην Αρχαία Ολυμπία

Η Αρχαία Ολυμπία αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά, ως ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, λένε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτ...