"Ελληνίδα δασκάλα διεκδικεί τον τίτλο της καλύτερης δασκάλας στον κόσμο"!!

Στη λίστα με τους 50 καλύτερους δασκάλους του κόσμου που ειναι υποψήφιοι για το παγκόσμιο βραβείο δασκάλου 2016, συμπεριλαμβάνετα η Ελληνίδα Αγγελική Παππά.Η Αγγελική Παππά, δασκάλα στιςΣχολές Αμερικανικής Παροικίας Αθηνών, συμπεριελήφθη στον κατάλογο των 50 κορυφαίων υποψηφίων για το Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου του Ιδρύματος Varkey για το 2016, ο οποίος διατίθεται στον ιστότοπο globalteacherprize.org.

Το βραβείο του 1 εκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ, το οποίο απονέμεται για δεύτερη χρονιά και είναι ευρέως γνωστό ως το Βραβείο Νόμπελ διδασκαλίας, είναι το μεγαλύτερο βραβείο του είδους.
Στόχος του Παγκόσμιου Βραβείου Δασκάλου είναι η αναγνώριση της εξαιρετικής συμβολής ενός δασκάλου στο εν λόγω επάγγελμα, καθώς και η ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν οι εκπαιδευτικοί στην κοινωνία. Φέρνοντας στο φως χιλιάδες ιστορίες ηρώων που έχουν μεταμορφώσει τις ζωές νέων ανθρώπων, το βραβείο ευελπιστεί να δώσει πνοή στο έργο εκατομμυρίων εκπαιδευτικών ανά τον κόσμο.
Στον Παγκόσμιο Δείκτη Κύρους των Εκπαιδευτικών του Ιδρύματος Varkey που δημοσιεύθηκε το 2013, παρά τα υψηλά επίπεδα σεβασμού που εμπνέει το επάγγελμα του εκπαιδευτικού, οι Έλληνες είχαν την πιο αρνητική άποψη για το εκπαιδευτικό τους σύστημα σε σύγκριση με κάθε μία από τις άλλες 21 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, με εξαίρεση την Αίγυπτο.Οι 50 κορυφαίοι υποψήφιοι επελέγησαν από 8.000 συμμετοχές και αιτήσεις που υπεβλήθησαν από 148 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο. Ο κατάλογος των 50 κορυφαίων υποψηφίων περιλαμβάνει εκπροσώπους από 29 χώρες και, προβάλλοντας τις ιστορίες τους, το Ίδρυμα Varkey ελπίζει ότι το κοινό θα είναι σε θέση να συμμετάσχει σε έναν έντονο διάλογο για τη σημασία των εκπαιδευτικών. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στο Παγκόσμιο Φόρουμ Εκπαίδευσης και Δεξιοτήτων που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2016 στο Ντουμπάι.Η Αγγελική Παππά ειδικεύεται στη διδασκαλία της αγγλικής ως ξένης γλώσσας σε μαθητές με δυσλεξία και μαθησιακές ιδιαιτερότητες. Αναγνώρισε ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμοι πόροι ή μέθοδοι ειδικά για την υποστήριξη μαθητών με δυσλεξία που επιθυμούσαν να μάθουν αγγλικά.

Εάν ένα παιδί δυσκολεύεται να γράψει στη μητρική του γλώσσα, ποιες είναι οι πιθανότητες να τα καταφέρει στα αγγλικά; Αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ανέπτυξε ένα ολόκληρο σύστημα διδασκαλίας σε παιδιά με δυσλεξία - το οποίο ονόμασε I Love Dyslexia (Αγαπώ τη δυσλεξία). Πρόκειται για μια πρωτοποριακή σύνθεση έξυπνων οπτικών βοηθημάτων, νοητικών χαρτών, διασκεδαστικών τεχνικών απομνημόνευσης και παιχνιδιών για την εκμάθηση δεξιοτήτων με νέους και πρωτότυπους τρόπους. Μέρος του συστήματος αυτού είναι η κοινωνική συναναστροφή, καθώς και η συζήτηση για θέματα της επικαιρότητας.
Η Αγγελική έχει διδάξει περίπου 800 μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και επιμόρφωσε περίπου 1.500 εκπαιδευτικούς στις δικές της μεθόδους. Οι βαθμοί των μαθητών της στις εξετάσεις IELTS και EFL είναι υψηλοί, με το 80% των μαθητών να επιτυγχάνουν βαθμολογία άνω του 80%.



Πηγή:
thetoc.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

To μπαρμπούτι (Κανόνες)

TI....???400.000 χιλιάδες αρχαιοελληνικά έγγραφα κατέχει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ετοιμάζονται να αναγνωσθούν!