Τα σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί σας σάς φοβάται

Αυτό που επιθυμούν όλοι οι γονείς για τα παιδιά τους είναι η ασφάλεια και η ευημερία τους.
Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να το δείχνουν με λίγο πιο αυστηρό τρόπο από το συνηθισμένο, σε μία προσπάθεια να τους επιβληθούν.
Ακριβώς σε εκείνο το σημείο είναι που τα παιδιά αρχίζουν να φοβούνται τους γονείς και να θυμώνουν μαζί τους. Είναι η στιγμή που η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο των γονέων έχει διαταραχθεί.
Η κατανόηση και η συζήτηση σε ήρεμους τόνους είναι ο ιδανικός τρόπος προσέγγισης των παιδιών σε ανάλογες περιπτώσεις, όμως ποια είναι τα σημάδια που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε ότι τα παιδιά σας φοβούνται;Το παιδί σας μπορεί να μαζεύεται όταν σας ακούει να υψώνετε τον τόνο της φωνής σας. Εάν κάθε φορά που θυμώνετε είτε μαζί του είτε για κάποιο άλλο λόγο, έχετε την τάση να μιλάτε δυνατά και να κάνετε έντονες κινήσεις με τα χέρια σας, αυτό ίσως θα μπορούσε να του προκαλέσει φόβο.Τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να προσεγγίσουν τους γονείς τους όταν έχουν ένα πρόβλημα ή θέλουν να θέσουν ένα συγκεκριμένο ερώτημα σε εκείνους. Εάν τα παιδιά σας εμπιστεύονται σπάνια και ζητούν βοήθεια από οποιονδήποτε άλλον ενήλικα μέσα στην οικογένεια, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσετε τη μεταξύ σας σχέση εμπιστοσύνης.Το παιδί σας δυσκολεύεται να δείξει σημάδια αγάπης, όπως οι αγκαλιές και τα φιλιά. Ο φόβος του προς εσάς το κρατάει σε απόσταση, παρά το γεγονός ότι είναι ανοιχτό και στοργικό προς τους άλλους. Αν τα παιδιά δείχνουν απροθυμία να σας πλησιάσουν ύστερα από έναν καβγά, θα πρέπει να μάθετε το γιατί.Όταν ένα παιδί βλέπει τους γονείς του αναστατωμένους σε συχνή βάση, είναι φυσικό να αρχίσει να αναρωτιέται -ειδικά αν είναι σε μικρή ηλικία- εάν πρόκειται για μια φυσική κατάσταση. Έτσι, όταν τα παιδιά σας ρωτούν σε τακτική βάση εάν είστε θυμωμένοι ή αναστατωμένοι με κάτι, τότε θα πρέπει να κάνετε μία «συζήτηση» με τον εαυτό σας και να αναρωτηθείτε γιατί.Τα παιδιά συνηθίζουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα από τη ζωγραφική. Εάν το παιδί φοβάται τους γονείς του, είναι πολύ συχνό να το δείχνει με ζωγραφιές που εκφράζουν το φόβο μέσα στο οικιακό περιβάλλον. Θα καταλάβετε εάν το παιδί σας φοβάται, όταν παρατηρήσετε ότι σας απεικονίζει με θυμωμένο βλέμμα, με τα χέρια ψηλά ή χρησιμοποιώντας σκούρα χρώματα στα σχέδια του.
infokids

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

To μπαρμπούτι (Κανόνες)

TI....???400.000 χιλιάδες αρχαιοελληνικά έγγραφα κατέχει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ετοιμάζονται να αναγνωσθούν!

WOW.....Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια ενός τουρίστα.