Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Βουλή: "Αύξηση φορολογίας 900%" - Γ.Στουρνάρας: "Δίκαιη η φορολόγηση"

  Με τους αριθμούς δεν χορταίνει ο κόσμος και θα σας στείλει ο ελληνικός λαός εκεί που πρέπει το Μάιο.Οι κυβερνήσεις που εδώ και τέσσερα χρόνια έχουν φορέσει το μνημόνιο στον ελληνικό λαό  έχουν επιβάλει φορολογία φθάνει και το 900%,  όταν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας είχε το θράσος να πει πως οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται.

Η ίδια η Βουλή και συγκεκριμένα το Γραφείο Προϋπολογισμού επισημαίνει πώς «οι Έλληνες έχουν γονατίσει στους φόρους» και με την τακτική αυτή η «αγελάδα θα ψοφήσει» και το πρωτογενές πλεόνασμα θα πάει περίπατο. Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση, από το 2010 ο φόρος εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους έχει αυξηθεί κατά 700%, ενώ ο φόρος που θα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα είναι πλέον αυξημένος έως και 900%. Το συνολικό ποσό που πληρώνουν οι φορολογούμενοι για τα ακίνητα έχει επίσης αυξηθεί κατά 700% από το 2009 φτάνοντας τα 3,5δισ. ευρώ από μόλις 500εκ. ευρω, ενώ προστέθηκε ο φόρος υπεραξίας.
Αυξήθηκε δε τέσσερις φορές ο ΦΠΑ την τελευταία τριετία, τρεις φορές στα καύσιμα και δύο φορές τα τεκμήρια. Μέσα σε όλα αυτά πλέον οι Έλληνες καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά και φόρο στην κατανάλωση ρεύματος, από το 2010, ενώ από το 2011 αντίστοιχος φόρος υπάρχει και στην κατανάλωση φυσικού αερίου. «Μαζί με τις διάφορες έκτακτες εισφορές η φορολόγηση αυξήθηκε τα τρία τελευταία χρόνια ως και 900%», επισημαίνεται στην έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, όταν οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν υποστεί τραγικές μειώσεις. Την ίδια στιγμή, όπως προκύπτει απο τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ,η απώλεια του εισοδήματος για τους Έλληνες ξεπέρασε το 40%, ενώ το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25%. Κι όμως η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Στουρνάρα επιβάλλει νέους φόρους.
Ο τελευταίος μάλιστα, είχε υποστηρίξει πώς ο φόρος ακινήτων ήταν δίκαιος και ότι οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται. Και αναρωτιέται κανείς μετά ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί;
Τώρα, κυβέρνηση και Στουρνάρας έχουν επιδοθεί σε ένα άλλο… άθλημα. Αυτό του μαγειρέματος του πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο τη μία είναι 80 εκατ. ευρώ, την άλλη 380 εκατ. ευρώ και προσφάτως ανακαλύπτουν πως μπορεί να ξεπεράσει και το 1 δις ευρώ.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τεράστια ανακάλυψη η πήλινη πλάκα με τους στίχους της Οδύσσειας στην Αρχαία Ολυμπία

Η Αρχαία Ολυμπία αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά, ως ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, λένε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτ...