Γιατί αισθάνομαι τόοοοσο κορόιδο;

photo: Raymond Larose@flickrphoto: Raymond Larose@flickr
Κατ΄ αρχήν στο χωριό μου δεν το λένε κορόιδο, αλλιώς το λένε, αλλά μην το κάνουμε θέμα τώρα. Εξηγούμαι: Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στο κράτος μας και στις συντεχνίες του, που καταφέρνουν το τελευταίο διάστημα να ΜΗ μας παρέχουν τα αυτονόητα δημόσια αγαθά για τα οποία κοροϊδίστικα φορολογούμαστε. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά, απλά τώρα ήρθαν μαζεμένα και εξανίσταμαι.
1. Δημόσια παιδεία. Τα σχολεία σε απεργία, το ένα μου παιδί προσπαθεί ανεπιτυχώς να συντονιστεί σε ρυθμό διαβάσματος. «Ευτυχώς» υπάρχει το φροντιστήριο και έτσι η ύλη προχωρά, δωρεάν παιδεία γαρ. Το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο κλειστό λόγω απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων και συμπαιγνίας-συνενοχής του πρύτανη. Το άλλο μου παιδί, μετά την προσπάθεια της Γ’ Λυκείου, ακόμα περιμένει να δει πώς είναι ένα αμφιθέατρο. Εδώ όμως θα επανέλθω.
2. Ως φορολογικό υποζύγιο πληρώνω χιλιάδες (στην κυριολεξία) ευρώ φόρο κάθε χρόνο. Τώρα μου ήρθε η ιλιγγιώδης επιστροφή των 100 (εκατό!!!) ευρώ, πράγμα που με χαροποιεί, αλλά στην ουσία σημαίνει ότι απλά έχει προεισπραχτεί περισσότερος φόρος. Ας είναι. Γεμάτος χαρά πήρα το εκκαθαριστικό για να πάω στην τράπεζα να το εισπράξω. Αμ, δε!!! Γράφει ξεκάθαρα ότι πρέπει να μιλήσω με τη ΔΟΥ μου. Προσοχή! Όχι να ελεγχθώ, να μιλήσω (;). Ανοίγω παρένθεση. Αν εσείς και εγώ δεν πληρώσουμε τους φόρους μας την καθορισμένη ημερομηνία επιβαρυνόμαστε με προσαυξήσεις. Το ίδιο το κράτος, με ποια «μπαταχτζίδικη» λογική σφυράει κλέφτικα όταν πρέπει να μας επιστρέψει 100€; Θα τα επιστρέψει μετά τις 15 Δεκεμβρίου; Έτσι βγαίνει το πρωτογενές πλεόνασμα; Κλείνει η παρένθεση. Επανέρχομαι. Ναι, αλλά την προηγούμενη Τετάρτη και Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ είχε απεργία, άρα οι αγάδες στις εφορίες δεν σηκώναν τα τηλέφωνα. Ήταν εκεί βέβαια για να μη χάσουν το μεροκάματο. Τις Παρασκευές οι ΔΟΥ είναι κλειστές για τους υπηκόους τους, οπότε πάλι δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα… Αυτήν την εβδομάδα πάλι απεργία Τρίτη και Τετάρτη.
3. Ώρα οικογενειακού επιδόματος μέσω ΟΑΕΔ. Λόγω απεργίας, δεν εξυπηρετούν, δεν σηκώνουν τηλέφωνα κ.λπ. Αναβολή και για το επίδομα…
Άρα, ρωτώ ως σκεπτόμενο ον, που βλέπω και την ηλίθια κατανομή των φόρων μου στο εκκαθαριστικό της εφορίας. Έχω το δικαίωμα να μην πληρώσω για τις υπηρεσίες του κράτους που δεν λαμβάνω, για όσο διάστημα δεν τις λαμβάνω; (υποθέτω σιωπηλά ότι η μαμά Ελλάς μού παρέχει ασφάλεια, υγειονομική περίθαλψη, αποκομιδή απορριμμάτων κ.λπ. Όχι χαμόγελα, παρακαλώ!). Για την παιδεία που ξεκάθαρα ΔΕΝ λαμβάνω, για την εξυπηρέτησή που ΔΕΝ μου προσφέρουν τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, ποια μέριμνα λαμβάνει το σοφό κράτος μας; Εκτιμώ ότι αυτά τα 3 Υπουργεία μαζί απορροφούν το ¼ (ένα τέταρτο) των φόρων μου. Άρα για τον ένα μήνα που ΣΤΑΝΤΑΡ δεν δουλεύουν κάθε χρόνο, δικαιούμαι έκπτωση φόρου 1/12 επί 1/4, ίσον με 1/48, ήτοι περίπου 2%. Τι δεν καταλαβαίνεις;
Υ.Γ.1: Σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες υπάρχει η εξής μηχανή. Δέκα νοματαίοι κλείνουν την είσοδο. Οι υπάλληλοι, παρά την εξαγγελθείσα απεργία της ΑΔΕΔΥ, προσέρχονται γεμάτοι χαρά να εργαστούν, αλλά αδυνατούν να εισέλθουν. Άρα, δεν τους κόβεται το μεροκάματο. Μεγαλοφυές, ε;
Υ.Γ.2: Σε κάποιες δημόσιες υπηρεσίες ο σύλλογος υπαλλήλων προτρέπει τους υπαλλήλους να κάνουν χρήση της αναρρωτικής τους άδειας, ή της άδειας χρήσης υπολογιστή (!), να ζήσεις, Κυριάκο, που την έκοψες. Ιδιοφυές και ηθικό, έτσι δεν είναι;
Υ.Γ.3: Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Βαρύς τίτλος, ανάλαφρες ντρίπλες. Οι διοικητικοί κηρύσσουν απεργία (αλήθεια, μετά από γενική συνέλευση;). Κλείνουν τις πόρτες, επιβάλουν face control, κρατάνε τα κλειδιά των αμφιθεάτρων.
Oι καθηγητές θέλουν να εργαστούν, αλλά δεν μπορούν. Έρχεται λοιπόν ο γίγας Πελεγρίνης και αναστέλλει τη λειτουργία του ΕΚΠΑ. Τι σημαίνει αυτό; Νομικά, ιδεολογικά, σημειολογικά, δεν ξέρω. Μισθολογικά όμως, οι διοικητικοί θα πληρωθούν στο τέλος του μήνα.
Εγώ γιατί αισθάνομαι κορόιδο;
 http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=27917

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

To μπαρμπούτι (Κανόνες)

WOW.....Η Ελλάδα μέσα από τα μάτια ενός τουρίστα.

TI....???400.000 χιλιάδες αρχαιοελληνικά έγγραφα κατέχει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ετοιμάζονται να αναγνωσθούν!