Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

Η ευφυΐα των Ελλήνων, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πάγκαλος

 Ακούω τόσα χρόνια, με αυτό μεγαλώσαμε όλοι, ότι οι Έλληνες είναι ένας λαός με ιδιαίτερη και υψηλού επιπέδου ευφυΐα.
Παραμύθια λέει ο Prefadoros, επικαλούνται βέβαια τους αρχαίους ημών προγόνους, αλλά τι σχέση έχουν αυτοί με μας;
Όταν η σύγχρονη ευφυΐα του Ελληνικού λαού έχει μέτρο την ευφυΐα του Πάγκαλου, που θεωρείται ότι βρίσκεται στο ανώτερο επίπεδο, τότε να μου επιτρέψετε, όχι μόνο να διαφωνήσω αλλά και να αμφιβάλω για το κίνητρο μιας τέτοιας αντίληψης.
Για να μην αδικήσω, τον συμπαθή κατά τα άλλα Θόδωρο, μπορεί να μας πει ο ίδιος, μιας και έχει άποψη για όλους τους άλλους, τι ουσιαστικά προσέφερε τα τόσα χρόνια της πολιτικής του σταδιοδρομίας, που λόγω ευφυΐας του ίδιου και επιλογής των ψηφοφόρων, δεν θα μπορούσε να προσφέρει ένας επιστήμονας, υπάλληλος του Δημόσιου τομέα;Μήπως θα μπορούσε να μας πει και πόσα μας στοίχισε η για σαράντα χρόνια παρουσία του στο Δημόσιο βίο και αν αυτή "αποσβέστηκε" από την προσφορά του;Να πούμε και κάτι άλλο για την ευφυΐα των σύγχρονων Ελλήνων.
Προσπαθεί να πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να τα καταφέρει και να κυβερνήσει προς όφελος του λαού και όχι των τοκογλύφων και των οικονομικών συμφερόντων που μας επιβάλουν Μνημόνια, λιτότητα και εξαθλίωση.Εισπράττει δυσπιστία, ακόμα και ειρωνεία, αυτοί βέβαια που έχουν συμφέρον ή συμμετέχουν στο σύστημα εξουσίας που κυβερνά, είναι αυτονόητο ότι έτσι αντιδρούν.
Οι άλλοι όμως; Οι άνεργοι, οι απολυμένοι, οι κατεστραμμένοι; Όλοι εμείς, η μεγάλη πλειοψηφία που ζούμε τον εφιάλτη; Οι συνταξιούχοι που είδαν τους κόπους της ζωής τους να πηγαίνουν για πληρωμές κλεμμένων και σπαταλημένων; Οι νέοι που οδηγούνται στην οικονομική προσφυγιά;
Δοκιμάσαμε όλες τις παραλλαγές του συστήματος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για σαράντα κοντά χρόνια, ζούμε το αποτέλεσμα αλλά και το ψέμα και την ανικανότητα, στην καλύτερη περίπτωση, μας δείχνουν καθημερινά ότι δεν μπορούν, μας υπόσχονται συνεχώς πράγματα που δεν γίνονται, βουλιάζουμε σαν χώρα και σαν λαός.Αντί να τους πούμε "φτάνει", μη μας σώνετε άλλο, ζητάμε πιστοποιητικά ότι θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο ο ΣΥΡΙΖΑ και μια Κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει, εκτός του να έχει λύσεις για όλα τα αδιέξοδα που δημιούργησαν το χρέος και η υποχωρητικότητα των πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και που δεν έχει καμιά ευθύνη η Αριστερά, να αποδείξει προκαταβολικά ότι αυτές οι λύσεις είναι κατάλληλες και θα αποδώσουν.

Δεν κάνουμε βέβαια το ίδιο με τη συγκυβέρνηση που δεχόμαστε ότι μας λέει και της δίνουμε συνεχώς παρατάσεις.

Να δεχτώ ότι δεν θα τα καταφέρει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, μπορεί να τα κάνει χειρότερα από ότι είναι σήμερα και προβλέπεται για αύριο με τις πολιτικές που εφαρμόζονται;

Ακόμα και αυτό να δεχτούμε ως πιθανότητα, στις Δημοκρατίες υπάρχουν διάφορα κόμματα και διαφορετικές απόψεις, ακριβώς για το λόγο να βρίσκεται πάντα η καλύτερη λύση σύμφωνα με την επιλογή των πολιτών.

Στην περίπτωσή μας επομένως, θα έπρεπε μόνοι μας να πιέζαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τις τύχες μας για το αύριο, αφού οι άλλοι απέτυχαν, για τόσο διάστημα και δεν υπάρχει προοπτική εξόδου από την κρίση με αυτούς.

Ακόμη, να απαιτούσαμε από τα δυο κόμματα της σημερινής συγκυβέρνησης, να αλλάξουν νοοτροπία και πολιτικό προσωπικό ώστε να έχουν στο μέλλον και πάλι την ευκαιρία να κυβερνήσουν.

Αυτή είναι η ευφυΐα της Δημοκρατίας.

Prefadoros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τεράστια ανακάλυψη η πήλινη πλάκα με τους στίχους της Οδύσσειας στην Αρχαία Ολυμπία

Η Αρχαία Ολυμπία αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά, ως ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, λένε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτ...