Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

ΛΑΘΟΣ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ 130.000 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ! ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!

XARATSI

  Με λάθη ξεκίνησε η αποστολή των λογαριασμών της ΔΕΗ, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται το «χαράτσι» στα ακίνητα για το 2013.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο παραδέχεται ότι σε 130.000 περιπτώσεις έχει υπολογιστεί έκτακτο τέλος ακινήτων (ΕΕΤΑ) σε κοινόχρηστους χώρους, οι οποίοι, βάσει του νόμου , εξαιρούνται.
Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ΔΕΗ θα σταματήσει την αποστολή των λογαριασμών με Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων στις περιπτώσεις αυτές, ενώ σε όσους έχουν λάβει ήδη λογαριασμό με ΕΕΤΑ (2012) θα γίνει αντιλογισμός (μείωση του ποσού) στον επόμενο λογαριασμό.
Οι οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών:
Όσοι έχουν ήδη πληρώσει το «χαράτσι» για κοινόχρηστους χώρους θα πρέπει να καταφύγουν στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ για να αναφέρουν την περίπτωση τους και να ζητήσουν να μειωθεί αντίστοιχα ο επόμενος λογαριασμός της ΔΕΗ. Βέβαια ο συμψηφισμός αυτός θα γίνει μετά διμήνου και αφού προηγηθεί αίτηση, δηλαδή με την έκδοση του επόμενου λογαριασμού της ΔΕΗ.
Όσοι έχουν λάβει ή πρόκειται να λάβουν λογαριασμό με λανθασμένη χρέωση μπορούν να μην πληρώσουν το Τέλος εφόσον αφορά σε κοινόχρηστους χώρους. Δηλαδή θα πρέπει να πάνε στο υποκατάστημα της ΔΕΗ, να εξηγήσουν στον αρμόδιο υπάλληλο ότι έχει γίνει λανθασμένα η χρέωση του ΕΕΤΑ σε κοινόχρηστο χώρο και να πληρώσουν μόνο την αξία της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος.
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουν όσοι πληρώνουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω τραπέζης (πάγια εντολή, web banking κλπ) καθώς οι τράπεζες δεν μπορούν να διαχωρίσουν το ποσό του «χαρατσιού» από την αξία της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.
Σημειώνεται πως το ζήτημα δημιουργήθηκε από τη λανθασμένη αναγραφή της απαλλαγής στους λογαριασμούς της ΔΕΗ (λάθος πιστοποιητικό από τους δήμους).
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τεράστια ανακάλυψη η πήλινη πλάκα με τους στίχους της Οδύσσειας στην Αρχαία Ολυμπία

Η Αρχαία Ολυμπία αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά, ως ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, λένε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτ...