Focus: Η "παράγκα" του Πασόκ.....2,2

Τη σημερινή κατάσταση ορισμένων παλιών υπουργών του ΠΑΣΟΚ Παπανδρέου ερεύνησε το γερμανικό περιοδικό «Focus», δημοσιεύοντας τη σχετικό κείμενο στο πρόσφατο τεύχος του. 
Θέτοντας αρχικά το ερώτημα «Τι κάνουν τελικά σήμερα;», ο ανταποκριτής του στην Αθήνα δίνει πρώτα μερικές γενικές κρίσεις, όπου περιλαμβάνονται οι απαντήσεις «φυλακή», «πίσω έδρανα της Βουλής», «ίδρυση δικού του/της κόμματος», «απειλή μακρόχρονης φυλάκισης» κλπ. Απολαύστε:
Γιώργος Παπανδρέου, πρώην πρωθυπουργός
«Μια επανεξέταση των οικονομικών του κόμματος του ΠΑΣΟΚ του από τον διάδοχο του Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο, διαπίστωσε
ένα σημαντικό έλλειμμα. Το υπερχρεωμένο με σχεδόν 140 εκ. ευρώ κόμμα υπό τον Παπανδρέου έμπαινε μέσα 10 εκ. ετησίως. Ως εκ τούτου, δεν είναι λίγοι οι σύντροφοι που θα ήθελαν τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς εκτός του κόμματος. 
Ειρωνεία: Ο Παπανδρέου, εν τω μεταξύ, δίνει διαλέξεις σε διεθνή πανεπιστήμια σχετικά με την ευρωπαϊκή διαχείριση της κρίσης» (Σ.Σ. ο κ. Παπανδρέου είναι βουλευτής).
Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργός Οικονομικών
«Παπακωνσταντίνου, ένας προστατευόμενος του Παπανδρέου: Πιάστηκε στα πράσα γιατί συγκάλυψε μια λίστα με πιθανούς φοροφυγάδες και διέγραψε τους καταχωρημένους συγγενείς του. Μια κοινοβουλευτική επιτροπή επέκτεινε πρόσφατα την κατηγορία σε "εγκληματική απιστία εις βάρος του κράτους". Αποδείχθηκε ότι οι συγγενείς του είχαν φοροδιαφύγει. Τον Παπακωνσταντίνου απειλεί μακρά ποινή φυλάκισης» (Σ.Σ. ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι βεβαίως εκτός Βουλής).
Ακης Τσοχατζόπουλος, πρώην υπουργός Αμυνας
«Ο πρώην γραμματέας του κόμματος, ο για πολλές φορές υπουργός και από το 1980 έως το 2004, το αμφιλεγόμενο νούμερο δύο του κόμματος του ΠΑΣΟΚ, ονομάζεται Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο πρώην υπουργός Αμυνας βρίσκεται στο μεταξύ ενώπιον του δικαστηρίου για ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή. Κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε με πολλά εκατομμύρια ευρώ για την αγορά υποβρυχίων από τη Γερμανία, όπως επίσης και αμυντικών πυραύλων από τη Ρωσία…Ο πρώην υπουργός είναι ήδη εδώ και σχεδόν ένα χρόνο προφυλακισμένος και φέρεται ότι για το ξέπλυμα χρήματος βοηθήθηκε και από 18 συγγενείς και συνεργάτες του. Ανάμεσα στους συγκατηγορούμενους του βρίσκονται η σύζυγος και η κόρη του και στην περίπτωση καταδίκης του η ποινή φυλάκισης κυμαίνεται από 10 ως 20 χρόνια. … Ο κ. Τσοχατζόπουλος ήδη στις 4 Μαρτίου καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή σε οκτώ έτη φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 520.000 ευρώ. Ο πρώην υπουργός απορρίπτει τις κατηγορίες… Το ελληνικό κοινοβούλιο έχει άρει τη βουλευτική ασυλία του ήδη από τον Ιούνιο του 2012» (Σ.Σ. Ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι βεβαίως εκτός Βουλής)
Ανδρέας Λοβέρδος, Αννα Διαμαντοπούλου, Λούκα Κατσέλη, πρώην υπουργοί
«Οι τρεις αυτοί δρούσαν άλλοτε ως η εμπροσθοφυλακή του Παπανδρέου για τα μέτρα λιτότητας. Εν τω μεταξύ έχουν αποχωρήσει από το κόμμα του ΠΑΣΟΚ - αλλά δεν έχουν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική. Καθένας από αυτούς έχει το δικό του κόμμα και καταφέρεται εναντίον της ανικανότητας του διαδόχου του» (Σ.Σ. βουλευτής είναι μόνο ο πρώτος)
Χάρης Καστανίδης, πρώην υπουργός
«Με την κ. Κατσέλη έχει συνταχθεί και ο συνάδελφός της από το υπουργικό συμβούλιο Χάρης Καστανίδης, ένας από τους εμπνευστές του αμφιλεγόμενου δημοψηφίσματος για το ευρώ, το οποίο προκάλεσε την παραίτηση του Παπανδρέου το Νοέμβριο του 2011» (Σ.Σ. ο κ. Καστανίδης είναι εκτός Βουλής).
Μ.Φ.
http://www.athensvoice.gr 

 http://politika-gr.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

To μπαρμπούτι (Κανόνες)

TI....???400.000 χιλιάδες αρχαιοελληνικά έγγραφα κατέχει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ετοιμάζονται να αναγνωσθούν!