Oi Αρχαίοι Έλληνες στην ΓΑΛΛΙΑ

galatiaLOi Αρχαίοι Έλληνες στην ΓΑΛΛΙΑ . Στην ΓΑΛΑΤΙΑ είναι αναμφισβήτητη η Ελληνικότητα της Μασσαλίας (Φωκαείς 600 π.χ.). Αφού πήραν το ιερό της Εφέσου είδωλο της Αρτέμιδας επιβιβάστηκαν στα πλοία τους & μετέβησαν στις Γαλατικές ακτές.Γενάρχης των Γαλατών ήταν ο ΓΑΛΑΤΗΣ, ως γνωστόν υιός του Ηρακλή, με ντόπια πριγκίπισσα.Η πρώτη φροντίδα των Φωκααίων ήταν να κτίσουν ιερό προς τιμή της Θεάς, το οποίο έκτισαν στην άκρη του βράχου, όπου σήμερα υψώνεται ο Καθεδρικός Ναός της πόλης!!
Η Μασσαλία είναι σήμερα μία απο τις κορυφαίες Ευρωπαικές πόλεις & ένα απο τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου! Η Αντίπολις (Αντίμπ), & η Νίκαια είναι άλλες Ελληνικές πόλεις!!
Ρόδιοι εγκαταστάθηκαν στις όχθες του Ροδανού ποταμού & ίδρυσαν το ΛΟΥΓΔΟΥΝΟ (σημαντικό Κέντρο Ελληνικών γραμμάτων!!). Η πόλη είναι η σημερινή ΛΥΩΝ!!! Ίωνες εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του ποταμού Γαρούμνου και ίδρυσαν την ΘΟΛΩΔΗ —> ΤΟΛΩΣΣΑ —> ΤΟΥΛΟΥΖΗ!!
Η Αρχαία Ελληνική πόλη ΒΟΥΡΔΙΓΑΛΑ είναι το σημερινό ΜΠΟΡΝΤΩ!
περιοδικὸ ἀναζήτησις

Πηγή: Oi Αρχαίοι Έλληνες στην ΓΑΛΛΙΑ | rodosreport.gr - Ενημέρωση για την Ρόδο και όχι μόνο. Θα παραμείνεις απλός αναγνώστης;
Follow us: Rodosreport on Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

To μπαρμπούτι (Κανόνες)

TI....???400.000 χιλιάδες αρχαιοελληνικά έγγραφα κατέχει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ετοιμάζονται να αναγνωσθούν!