Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

Spiegel: Πιόνια η τρόικα, διαλύστε τους

Αρθρο που εγείρει ερωτηματικά και προκαλεί προβληματισμό στις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Spiegel χαρακτηρίζοντας τους επικεφαλής των κλιμακίων "πιόνια πολιτικών συμφερόντων", κάθε ένας εκ των οποίων, όπως λέει το γερμανικό περιοδικό, "ακολουθεί τα δικά του συμφέροντα, ενώ οι αποφάσεις για την τύχη της Ελλάδας, λαμβάνονται τελικά από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και κυρίως από το Βερολίνο". Το δημοσίευμα του Spiegel επιβεβαιώνει παλαιότερα θέματα του sofokleousin.gr όπου περιγράφονταν οι σχέσεις των κεπροσώπων της τρόικας και ιδιαίτερα του Τόμσεν με το ελληνικό επιχειρηματικό καταστημένο και ιδιαίτερα με τους εκδότες. "Ακριβώς επειδή πρέπει να ληφθούν αντιδημοφιλείς αποφάσεις, είναι βολικό να φορτώνονται όλα σε ανεξάρτητες επιτροπές, χωρίς την κρίση των οποίων, δεν αποφασίζεται, υποτίθεται, τίποτα" αναφέρει ο αρθρογράφος και τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ενώ το ΔΝΤ πιέζει για μια κατά το δυνατόν πιο αντικειμενική έκθεση.
"Αν η τρόικα παρουσιάσει μια αρνητική για την Ελλάδα έκθεση, το ΔΝΤ θα μπορούσε να σταματήσει τη συμμετοχή του στην διάσωση της Ελλάδας. Ακόμη όμως και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, τα κράτη της Ευρωζώνης δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει" υποστηρίζει το περιοδικό.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τεράστια ανακάλυψη η πήλινη πλάκα με τους στίχους της Οδύσσειας στην Αρχαία Ολυμπία

Η Αρχαία Ολυμπία αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά, ως ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, λένε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτ...