ΕΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ: ΣΤΑΔΙΑ & ΛΑΘH


ΕΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ: ΣΤΑΔΙΑ & ΛΑΘH από την Μαρια Δριβα.
Στην πραγματικότητα, όταν χωρίζουμε υπάρχει μια περίοδος που ουσιαστικά "πενθούμε " για το πρόσωπο που χάσαμε από την καθημερινότητά μας.  Τα  συναισθήματα είναι ακόμα πιο έντονα όταν ο χωρισμός δεν αποτελεί κοινή απόφαση. Ερωτική απογοήτευση, όμως, μπορεί να προκληθεί ακόμα και αν δεν υπάρχει σχέση. Μπορεί, δηλαδή, κάποιος να τρέφει έντονα συναισθήματα για κάποιον άλλον, να είναι ερωτευμένος μαζί του, αλλά από την αρχή να είχε εισπράξει μια απόρριψη. Συγκεκριμένα,ερωτική απογοήτευση αισθανόμαστε όταν έχουμε επενδύσει τα συναισθήματά μας, τον χρόνο μας, τη ζωή μας σε ένα πρόσωπο το οποίο τελικά δεν ανταποκρίνεται. 
Στην πραγματικότητα, βιώνουμε την ερωτική απογοήτευση περνώντας απο διάφορα στάδια .
Στάδιο 1ο: Άρνηση
Στάδιο 2ο: Θυμός
Στάδιο 3ο: Διαπραγμάτευση
Στάδιο 4ο: Θλίψη
Στάδιο 5ο: Αποδοχή
 
Μέσα από τη θλίψη αντιλαμβανόμαστε κάποια στιγμή ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε παρακάτω και να μπορέσουμε να χαρούμε και πάλι, ακόμα και αν οι πληγές δεν έχουν κλείσει οριστικά. 
 
Η θλίψη είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο και μάλιστα αναμενόμενο και επιθυμητό μετά από μια έντονη ερωτική απογοήτευση. Στην περίπτωση, όμως, που φτάσει σε ακραίο βαθμό υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθούμε σε κατάθλιψη. Αυτό συμβαίνει όταν τα οδυνηρά συναισθήματα είναι εξαιρετικά έντονα, καθημερινά, διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα  και έχουν επιπτώσεις στη διάθεσή μας, τη διατροφή, τον ύπνο, τις σκέψεις μας, την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας ή τη συμπεριφορά μας, δημιουργώντας έτσι δυσλειτουργίες στην καθημερινότητά μας.  
 
Τα λάθη που κάνουμε  οι περισσότεροι είναι:
 
      Προσποιούμαστε ότι δεν πονάμε
      Κατηγορούμε μόνο τον εαυτό μας ή μόνο τον άλλον .Σε έναν χωρισμό δεν φταίει ποτέ μόνο ο ένας.
      Ξεπερνάμε τον χωρισμό με μια άλλη σχέση .Θα ήταν λάθος να ξεκινήσουμε μια νέα σχέση ενώ έχουμε ακόμα ανοιχτές πληγές. 
http://www.newsget.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

To μπαρμπούτι (Κανόνες)

TI....???400.000 χιλιάδες αρχαιοελληνικά έγγραφα κατέχει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ετοιμάζονται να αναγνωσθούν!