ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ!!!IMPORTANT STUDENT SUCCESS IN WORLD OF GREEK BIOLOGY OLYMPIAD


Μια σημαντική επιτυχία χάρισε στην Ελλάδα ο μαθητής Κωνσταντίνος  Σαμαράς-Τσακίρης ο οποίος
 κατέκτησε χάλκινο βραβείο στην 23 Παγκόσμια Ολυμπιάδας Βιολογίας στη Σιγκαπούρη, ενώ η μαθήτρια Ευφροσύνη Κορωναίου απέσπασε έπαινο.Την Ελληνική αποστολή συγκροτούσαν τέσσερεις μαθητές, ο Κωνσταντίνος  Σαμαράς από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, η Ευφροσύνη Κορωναίου από το 2ο Λύκειο Χαλκίδας, η Αγάπη Ρισσάκη από το 2ο Λύκειο Γλυκών Νερών και η Κωνσταντινίδου Ειρήνη από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη καθώς και δύο εκπαιδευτικοί-συνοδοί, ο Παναγιώτης Στασινάκης και η Βενετία Νικήτα. Όλοι μαζί ταξίδεψαν στην Σιγκαπούρη και διαγωνίστηκαν μαζί με διακόσιους πενήντα περίπου μαθητές και μαθήτριες από 60 χώρες, στα πλαίσια της 23ης Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Βιολογίας.
O διαγωνισμός διεξάγεται από την ΙΒΟ (International Biology Olympiad) και πραγματοποιείται εδώ και 23 χρόνια κάθε Ιούλιο σε διάφορες χώρες του κόσμου. Η Ελλάδα, μέσω της ΠΈΒ, συμμετέχει από το 2005 και είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια που πετυχαίνει διάκριση.
Οι τέσσερεις μαθητές και μαθήτριες επιλέχτηκαν μεταξύ χιλίων και πλέον μαθητών της Β’ και της Γ΄ Λυκείου, που έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) που διεξάγεται από την ΠΈΒ υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ. Ο διαγωνισμός - που διαχρονικά έχει υψηλή συμμετοχή -περιλάμβανε τρεις φάσεις, μία θεωρητική εξέταση  σε 57 εξεταστικά κέντρα σε όλη την χώρα, όπου επιλέχτηκαν 34 μαθητές, μια 2η θεωρητική εξέταση όπου επιλέχτηκαν 12 μαθητές και μία 3η πρακτική εξέταση όπου και επιλέχτηκαν οι 4 μαθητές που εκπροσώπησαν την χώρα μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα (περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.pdbio.gr)
Η διάκριση που πέτυχαν οι μαθητές μας αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν λάβουμε υπόψη ότι είχαν να ανταγωνιστούν μαθητές που αποκτούν πολύ περισσότερες γνώσεις Βιολογίας σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο από τα σχολεία τους και προετοιμάζονται ειδικά για την Ολυμπιάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι μαθητές μας, αμέσως μετά την εξοντωτική διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, παρακολούθησαν επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Βιολογικό τμήμα του Παν/μίου Αθηνών και στο Ίδρυμα ΙατροΒιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, που επιχείρησε να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις της παρεχόμενης Βιολογικής παιδείας στο Ελληνικό σχολείο.
Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων και η Οργανωτική Επιτροπή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας:
συγχαίρει θερμά τους επιτυχόντες μαθητές και τους εύχεται κάθε επιτυχία στην αρχόμενη επιστημονική τους ζωή αλλά και προσωπική ευτυχία,
 ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους Πανεπιστημιακούς δασκάλους και ερευνητές που εργάστηκαν εθελοντικά συμβάλλοντας στην διεξαγωγή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού και στην προετοιμασία των μαθητών.
Θα είμαστε στο αεροδρόμιο την Δευτέρα 16 Ιουλίου στις 12.00 πμ για να τους υποδεχτούμε και να τους συγχαρούμε.
Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΠΕΒ                               Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΠΔΒ
     Μ. Παπαδάκης                                                                 Δ. Ραδίτσας
 http://thiva-nikolas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_2797.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

To μπαρμπούτι (Κανόνες)

TI....???400.000 χιλιάδες αρχαιοελληνικά έγγραφα κατέχει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ετοιμάζονται να αναγνωσθούν!