Camping: Διακοπές κοντά στη φύση...!


Το καλοκαίρι ήρθε, η ζέστη σε έχει τρελάνει και εσύ σκέφτεσαι διακοπές, παραλίες, νησάκια, μπαράκια, ποτάκια και άλλα σχετικά... Σε νιώθω! Και μένα το μυαλό μου συνέχεια εκεί είναι...! Αν είσαι και λίγο οργανωτικός τύπος, είμαι σίγουρη πως έχεις ήδη αρχίσει να ψάχνεσαι για το πως θα περάσεις τελικά τις διακοπές σου. Η σημερινή πρόταση λοιπόν είναι το camping!!!
Το camping κρύβει μια ολόκληρη φιλοσοφία! Είναι για αυτούς που θέλουν να έρθουν κοντά στη φύση, που βαρέθηκαν τις κυριλέ φάσεις και θέλουν κάτι πιο χαλαρό και για αυτούς που γουστάρουν τις ρομαντικές βραδιές και το παρεΐστικο κλίμα που προσφέρει αυτή η εναλλακτική μορφή διακοπών! Όχι, δεν είναι για άπλυτους τύπους και χίππιδες... Και μην ανησυχείτε δεν σας κατασπαράξουν τα ζουζούνια ούτε θα σας βιάσουν ανώμαλοι... (Το λέω γι αυτούς που σιχαίνονται ή φοβούνται!) Αντιθέτως είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση και μάλιστα οικονομική, γιατί στις εποχές που ζούμε αυτό το κριτήριο είναι σημαντικό!

Επειδή όμως μπορεί να υπάρχουν πολλοί "αρχάριοι" σε αυτή τη μορφή διακοπών, νομίζω ότι οφείλουμε ως blog να μην σας προτείνουμε μόνο κάτι, αλλά να σας δείχνουμε και τον τρόπο να το κάνετε! Δείτε λοιπόν ποιες είναι οι απαραίτητες προετοιμασίες για τη φετινή καλοκαιρινή σας εξόρμηση:

  • Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά! Εκτός βέβαια από τη σκηνή, δεν πρέπει να ξεχάσετε και βασικά πράγματα για το στήσιμο όπως: σκεπάρνι για τα πασαλάκια, πατάκι για να μην σκιστεί η σκηνή, επιπλέον κοντάρια και σκοινί για το στήσιμο, υπνόσακο, γιατί το βράδυ στην εξοχή κάνει κρύο, τρόμπα για τα στρώματα.
  • Τα μικροπράγματα: φακός, μπαταρίες, αναπτήρας, αντικουνουπικό, σουγιάς, κάποια πρόχειρα πλαστικά σερβίτσια και μαχαιροπίρουνα αν θέλετε να τσιμπήσεις κάτι.
  • Και επειδή δεν μπορείτε να κάθεστε στη σκηνή, χρειάζεστε: πτυσσόμενες καρέκλες και τραπεζάκια και ίσως μια τέντα για τον ήλιο. Επίσης, μια αιώρα για να κουνιέστε και να κοιμάστε το μεσημεράκι είναι ότι πρέπει!
  • Αν τώρα θέλετε να κατασκηνώσετε πολύ καιρό ή αν επιλέξατε το ελεύθερο, ο εξοπλισμός πρέπει να είναι ακόμα πιο πλήρης. Γι' αυτό μην ξεχάσετε: ένα ψυγειάκι, ένα φαρμακείο με τα βασικά, ντους κατασκήνωσης και χημική τουαλέτα. 
  • Τέλος, μην ξεχνάτε ότι το camping είναι τελείως διαφορετικό από το ξενοδοχείο. Τα δωμάτια συνήθως δε σε ελκύουν να κάτσεις πολλή ώρα σε αυτά. Μπροστά από τη σκηνή σας όμως είναι αλλιώς. Οπότε εξοπλίστείτε με βιβλία, επιτραπέζια, χαρτιά, μια κιθάρα και ό,τι άλλο μπορεί να κάνει μια παρέα να περάσει καλά!
Μην διστάσετε να κάνετε τέτοιου είδους διακοπές. Θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα και ευχάριστα περνάει η μέρα κοντά στη φύση! I promise ! ;-)
 http://zisemazimas.blogspot.gr/2012/06/camping.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

To μπαρμπούτι (Κανόνες)

TI....???400.000 χιλιάδες αρχαιοελληνικά έγγραφα κατέχει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ετοιμάζονται να αναγνωσθούν!